Sport

2016.10.26. 20:51

A kispályán is beindult a teljes nagyüzem

Székesfehérvár - Idén negyedik szezonját kezdte a székesfehérvári kispályás bajnokság, az Alba Liga küzdelemsorozata. A bajnokságok október első napjaiban indultak, és mostanra már a csapatok többsége mindhárom osztályban, és a tavaly életre hívott női pontvadászatban is legalább kétszer pályára lépett.

Káldor András

Az I . osztály bajnoki címvédője, a Boroskóla együttese ebben az idényben Főnix Petrol néven szerepel a tavalyi tizenegy után erre az évre nyolccsapatosra csökkent mezőnyben. Azt már most, néhány mérkőzés alapján látni lehet, hogy rendkívül kiegyensúlyozott lesz a bajnokság.

A II/A osztályban már csak egyetlen csapat veretlen négy játéknap után, az előző évben a II/B-ben 3. helyen záró FC Szépluck. A II/B osztályban a 2015-16-os idény 7. helyezettje, a Fehérvár Junior ragyogóan indított, három meccset követően egyedüliként áll pontveszteség nélkül az élen. A III/A osztály küzdelmeit a Kincsesbánya csapata kezdte a legjobban, négy mérkőzés elteltével nem vesztettek pontot, és az élen állnak.

A III/B osztály bajnoki címvédője, a Fortuna FC már a szezon első fordulójában az élre állt, és három forduló után magabiztosan vezeti a tabellát. A III/C osztályban több új csapattal is találkozhatunk, itt a Sóstó CF csapata áll az élen. Örvendetes, hogy a tavaly még öt csapatból álló női bajnokság egy csapattal bővült.

A több településről, jobbára Újbarokról verbuválódott Kalafa Futsal csapata az NB II-ben futsalozik, de itt sem muzsikál rosszul, hiszen nem vesztett még pontot eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!