Sport

2017.01.24. 19:30

A kispestiek látogatása - Az Alba FKC női kézilabdázói szerdán bajnokin érdekeltek

Székesfehérvár - Vasárnap az EHF-kupában vívtak fontos összecsapást, szerdán az NB I-ben szerepelnek az Alba Fehérvár női kézilabdázói.

Horog László

Az újonc Elios Kispest NKK szerdán 18 órakor látogat a Verseci úti csarnokba. A fővárosi vendégek a tabella utolsó helyét foglalják el, ám mindent megtesznek azért, hogy elmozduljanak a nem túl előkelő pozícióból, Fehérvárra sem feltartott kézzel érkeznek. Az eddigi bajnokikon 1 győzelmet, 1 döntetlent és 9 vereséget számlálnak, 3 pontot szereztek, a legalsó régió tagjai közül a Kisvárda 4, a Békéscsaba 5 pontot számlál. Az FKC lényegesen többet, a fehérváriak a 14 csapatos mezőny 7. helyén várják a folytatást, múlt szerdán az előzőleg két bravúrt bemutató Budaörsöt verték nagyon magabiztosan, 32-20-ra, vasárnap pedig a francia Brest Bretagne ellen végeztek 25-25-ös döntetlenre, hazai pályán.

A közelmúltban igazolt beállós, Bobana Klikovac góljaira a kispestiek elleni derbin is szükség lesz
Fotó: Molnár Artúr

A bajnokságban természetesen nem a középmezőny a cél, ezért a szerdai találkozóra is győzelmi reményekkel készülnek Deli Rita tanítványai, akik az NB I-ben 5 sikerrel és 6 vereséggel állnak.

- A Kispest ellen kötelező nyernünk. Olyan határozott teljesítményt várok a lányoktól, amit a budaörsiek ellen mutattak, valamint ahogy az EHF-kupában is játszottak, komoly riválisokkal szemben. Ha ezt a formát tartani tudjuk, nem okozhat problémát a bajnokságban a nálunk gyengébb együttesek legyőzése. Nem lebecsülve a kispesti-eket, a szerdai összecsapást magabiztosan kell nyernünk - közölte az edző, Deli Rita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!