Sport

2017.08.04. 19:20

A Kolozsvár helyett a Kecskeméttel zárul az Alba Fehérvár felkészülése

SZÉKESFEHÉRVÁR Változott az Alba Fehérvár edzőmérkőzéseinek programja. A fehérváriak az első meccset augusztus 26-én vívják.

Horog László

Bár a szezon kezdete még odébb van, a napok múltával egyre inkább felgyorsulnak az események a bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár férfi kosarasainál. Csütörtökön két új játékos érkezését jelentették be, amerikai center és bedobó csatlakozik rövidesen a Gáz utcai alakulathoz. A kék-fehérek augusztus 14-én kezdik a felkészülést, az első meccset augusztus 26-án vívják Dzunic Branislav tanítványai, a Rieker Komarno látogat a koronázóvárosba.

Négy nappal később a Veszprémmel mérkőznek a fehérváriak, a helyszín és az időpont még nem végleges, nem eldöntött, hogy a Bakonyban vagy a koronázóvárosban feszülnek egymásnak az együttesek. Négy nappal később az eredeti tervek szerint Fehérváron került volna megrendezésre a Kaposvár KK elleni derbi, a felek végül Somogyországban randevúznak, 18.30-kor. Szeptember 9-én, szombaton, 19.30-kor Kecskeméten lépnek pályára Lóránt Péterék, a Messzi István Sportcsarnokban a KTE vendégei, a felek a közelmúltban, a bajnoki negyeddöntőn is találkoztak, a fehérváriak 3-0-ás összesítéssel léptek tovább.

Lóránt Péterék keményen készülnek a címvédésre
Fotó: Molnár Artúr

Szeptember 13-tól 15-ig a lengyelországi Ostrówban - a fővárostól, Varsótól északra - szerepelnek háromnapos felkészülési tornán, a házigazda Ostrów, a cseh Pardubice és a szlovák Inter Bratislava ellen. A tervek szerint az utolsó edzőmeccsre szeptember 18-án, hétfőn, 18.30-kor a kolozsváriakat látták volna vendégül, de az erdélyiek lemondták az összecsapást. A fehérváriak találtak ellenfelet másnapra, szeptember 19-én a kecskemétiek viszonozzák a két héttel korábbi, alföldi kirándulást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!