Sport

2016.08.24. 19:35

A Komárnót fogadják a fehérváriak

Székesfehérvár - Egy esztendeje is a révkomáromiakkal vívta első edzőmérkőzését az Alba Fehérvár. Ezúttal is ez a menetrend, szombaton.

Horog László

A tavaly nyáron bajnokságot nyerő, a közelmúltban második helyen végző MBK Komárno ismét Fehérváron lép pályára. A határszéli együttes egy esztendeje, szeptember 2-án vendégszerepelt a Gáz utcában és nyerte az Alba elleni edzőmeccset, hatalmas csatában, 79-78-ra. A fehérvári gárda meglehetősen kezdetleges állapotban volt, mindössze egy légióssal rendelkezett, a kanadai irányító, Kenny Chery két nappal korábban érkezett és csak kettőt edzett a társakkal. A találkozó legjobbja a center Lóránt Péter volt, aki 21 pontot szórt.

Burgess játszott az Alba ellen, most bemutatkozhat Fehérváron Fotó: a szerző

Ezúttal immár négy légióssal gyakorol az Alba Fehérvár, Justin Edwards és James Farr már a múlt hét elején megérkezett és edzésbe állt, kedden délelőtt pedig Brandon Taylor és Bradford Burgess is csatlakozott a szezont komoly tervekkel váró kék-fehérekhez. A legutóbbi ezüst után érthetően ismét dobogóra vágynak a fehérváriak, akik jól állnak az építkezésben. Csak a legutóbb szerződtetett ötödik külföldi, Winston Shepard nem érkezett meg a tengerentúlról, őt hétfőre várják. Valamint a Szolnokról visszatérő center Keller Ákos sem gyakorol a társakkal, válogatottbeli elfoglaltsága miatt. Ahogy a nemzeti együttes letudta Eb-selejtezőit, szeptember második felében ő is csatlakozik a Fehérvárhoz.

Ami fontos, a Komárno elleni, 18 órakor kezdődő derbin mind a négy külföldi ott lesz a parketten. A mérkőzésre a belépés ingyenes, hasonlóan a jövő szerdán, augusztus 31-én, szintén 18 órakor kezdődő, hazai találkozóhoz, amit a Pannon Egyetem Veszprém ellen vív az Alba. Mindkét meccsre a Gáz utcai főbejáraton lehet bejutni, az oldalsó kapukat nem nyitják ki ezen összecsapásokra. Az új fiúk közül különösen Bradford Burgess várja a mérkőzéseket, a bedobó már játszott az Alba ellen a tavasszal a Falco színeiben. De akkor Fehérváron nem lépett pályára, csak az Aréna Savariában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!