Sport

2017.01.30. 20:25

A kontinens elitje ellen - A szervezők a Szent István Kupa bővítésén gondolkodnak

Székesfehérvár - A nagy esélyes Real Madrid nyerte az U16-os fiú nemzetközi kosárlabdatornát, a hazaiak a hatodik helyen végeztek.

Horog László

Immár ötödször rendezték a koronázó városban a 16 éven aluli fiú kosárlabdázók seregszemléjét, amelyen nem jött össze a várt El Clásico. Ugyanis a második versenynapon az olasz Stellazzurra Roma 89-74-re legyőzte az FC Barcelonát, ezzel a taljánok szereztek jogot a fináléban való részvételre. Meg is szorongatták az esélyesebbnek vélt királyiakat, akik csak a meccs hajrájában csikarták ki a győzelmet. Az Alba Fehérvár együttese előrelépett, a 2016-os 7. hely után ezúttal 6. lett. Az első meccsen nagyon megverte azt a Bayern Münchent, amelytől tavaly is nagyon kikapott. A Fehérvár elérhetett volna jobb eredményt is, ám a kulcsember, a nigériai center, Awogbemi Sodiq az utolsó két találkozót térdfájdalmai miatt nem vállalta. A válogatott a 7. pozícióban zárt, az utolsó mérkőzését megnyerte a Bayern ellen.

Takács Milán ismét az Alba Fehérvár-DKKA egyik legjobbja volt  Fotó: Koppán Viktor

Az allstar együttesbe Dino Bistrovic (Cibona Zagreb), Luka Novakovic (Barcelona), Tom Digbeu (Barcelona), Paul Eboua (Stellazzurra) és Ruben Lopez (Real) került. A legtékesebb játékos Golden Dike Egun (Real) lett, a legjobb fehérvári pedig a tornán végig kiegyensúlyozottan teljesítő Nagy Zsombor.

A legjobb edzőnek a győztes madridiak trénerét, Joan Rallo Fernandezt választották, a zsákoló viadalt a Real centere, Amar Silla nyerte, Kovács Benedek előtt.

- A kontinens elitje képviseltette magát, valamint jöttek török, olasz és spanyol játékosmegfigyelők is. Elképzelhető, hogy jövőre új gárdákat vonunk be, nem kizárt, hogy 12 csapatosra bővül az erőpróba. Ezzel is emelnénk a színvonalat - közölte Molnár Tamás, a torna fő szervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!