Sport

2017.01.24. 20:30

A kontinens sztárcsapatai ellen

Székesfehérvár - Immár ötödször kerül megrendezésre a Szent István Kupa, korosztályos kosártorna a Gáz utcai Alba Regia Sportcentrumban.

Horog László

Az utóbbi években a kontinens egyik legnagyobb korosztályos rendezvényévé nőtte ki magát az erőpróba, amelyen ezúttal január 26-ától 29-éig pattog a labda. Az A csoportban a Real Madrid, az FC Bayern München, a Partizan Beograd és a házigazda Alba Fehérvár-DKKA gárdája lép parkettre, a B jelű négyesben pedig az FC Barcelona, a Stellazzurra Roma, a Cibona Zagreb és a magyar U16-os válogatott szerepel. A kupa honlapján élőben követhetők az események.

Az Alba Fehérvár-DKKA tavaly a hetedik helyen zárta a tornát
Fotó: Molnár Artúr

A sajtótájékoztatón Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András kiemelte, az idei eseményt az teszi különlegessé, hogy komoly esély van az El Clásicóra, azaz a két, spanyol gigász találkozójára. Továbbá nagyon fontos, hogy a fehérvári, kosaras utánpótlás ilyen rangos erőpróbán mérheti meg magát. Természetesen nem csak az Alba Fehérvár sportolóinak, a magyar válogatottnak is sok sikert kívánunk a hétvégi seregszemlén!

Az esemény nemzetközi koordinátora, Torma Kinga Regina hangsúlyozta, az esemény rangját mutatja, hogy a királyiak és a katalánok sport-igazgatója is tiszteletét teszi a tornán, sőt, több országból érkeznek játékosmegfigyelők.

Az Alba Regia SC elnöke, Balássi Imre a klub filozófiájáról beszélt, aminek lényege, hogy a klub utánpótlásának tagjai jelentős, nemzetközi viadalokon mutathassák meg tudásukat. Hozzátette, a cél az, hogy az elkövetkező években minél több fehérvári tehetség jusson szerephez a sikeres, felnőtt csapatban.

Az U16-os gárda edzője, egyben a válogatott másoded-zője, Peresztegi Nagy Ákos kiemelte, az esemény remek felmérő lesz minden együttes számára. A fehérváriak tehetsége, Balsay Ádám megjegyezte, ha a taktikai utasításokat betartják, felvehetik a versenyt a riválisokkal.

A torna összes mérkőzésére ingyenes a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!