Sport

2017.05.18. 18:15

A bronzéremért hajtó FTC látogat Felcsútra

Székesfehérvár - A "bajnoki döntő" első felvonásán a Ferencvárossal kell megküzdenie a Videoton FC együttesének az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 32. fordulójában.

Ferencz Balázs

Bizony, a Ferencváros elleni, utolsó előtti összecsapás is dönthet az aranyéremről. Miután azonos pontszámmal állnak a tabella élén, a Videoton FC és a Budapest Honvéd versenyfutásáról szól a bajnokság hajrája, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy a Fradi ellen sem szabad botlani a Pancho Arénában. Sorsdöntő derbi lesz a szombaton 20.30 órakor kezdődő rangadó, hiszen a zöld-fehérek számára sem lefutott a párbaj: kerül-e érem Geráék nyakába? A találkozóra már elővételben minden jegy elkelt, a Ferencváros és a Videoton korábbi csatára, Sitku Illés nem is jutott belépőhöz.

 

- Mindkét csapatnak nagyon fontos ez a mérkőzés, kiélezett csata várható. A Videoton talán most jobb formában van, mindenképp Vidi-győzelmet várok. Azonban talán egy kicsit akadozik a gépezet előrefelé, a védekezés most stabilabb, mint a támadás, de ettől függetlenül hozzák a mérkőzéseket a fehérváriak. Persze a közönséget is ki kell szolgálni, de most az eredményesség a legfontosabb. Nem hiszem, hogy sok gól lesz a meccsen, szerintem egy találat dönt majd a Vidi javára.

A Fradiban nevelkedett, ott 8 élvonalbeli meccset játszott Sitku a Videotonban meghatározó játékos volt, s az NB II-es Dorog támadója ma már a piros-kéknek szurkol. Sitku Illés Vidi-mezben egy gólt vágott a Fradinak.

- Emlékszem, 2009-ben kiharcoltam egy szabadrúgást, jött a beadás, rámfejelték a labdát, s a kipattanót rúgtam be, 2-2 lett az eredmény az Üllői úton.

Az a döntetlen az egyike annak a 26 összecsapásnak, mely pontosztozkodással zárult a két együttes örökmérlegében. A Vidi és a Fradi eddigi 91 élvonalbeli meccséből 23-at nyertek a fehérváriak, 42 randevú pedig zöld-fehér-örömmel zárult. A gólarány 143-96 az FTC javára. Idén nem bírtak egymással, Felcsúton 1-1-re, a Groupama Arénában 0-0-ra végeztek a felek. Itt az ideje eldönteni a párharcot, s a határozottság újabb fontos lépést mozdíthat "a bajnoki döntő" felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!