Sport

2017.01.09. 22:10

A kosarasok szerdán ismét pályára lépnek

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár kosarasai szerdán este, magyar idő szerint 20 órakor találkoznak az U-BT Transilvania Cluj Napoca együttesével.

Horog László

A felvezetés jól sikerült, az Alba a hétvégi, magyar bajnokin 77-70-re verte az ősz meglepetéscsapatát, a Pécsi VSK-t a Mecsekalján, ezzel tovább szilárdította vezető helyét a tabellán. Az élen álltak a FIBA Europe Cup második csoportkörében is, az O-jelű négyesben, ám két, hazai siker után, múlt szerdán 89-63-as vereséget szenvedtek Pauban, a francia sztárcsapat otthonában.

Lóránt Péter kosárra tör a kolozsváriak elleni, fehérvári derbin Fotó: Molnár Artúr

Ezzel átadták vezető pozíciójuk, a kvartett élén momentán a Pau-Lacq-Orthez tanyázik, a gallok ugyanúgy 5 pontot gyűjtöttek, mint a kolozsváriak és a fehérváriak, jobb kosárarányuknak köszönhetik az előkelő pozíciót. Az albások szerdán este Kolozsváron lépnek pályára, abban a rendkívül modern, közel nyolcezres sportcsarnokban, amely a nyár végi Európa-bajnokságon válogatottunk otthona lesz a csoportmeccseken.

Az Alba küldöttsége kedden reggel 7 óra után indul busszal Erdélybe, a gárda az esti órákban tréningezik a másnapi meccs helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!