Sport

2016.05.30. 18:35

A kulcsfigura nagy feladata - Csak átszállójegyet váltana a másodosztályra a felcsúti csapat

Felcsút - A labdarúgó NB I-ből kiesett Puskás Akadémia FC új koncepcióval vág neki a következő szezonnak.

Szupkai Gábor

Ennek az új tervnek pedig nem más, mint Bognár György lesz a szakmai felelőse.

- Az én feladatom lesz az első csapat szakmai irányítása, a játékosigazolások, keretkialakítás, versenyeztetés. Már több mérkőzést megnéztem, az ifiket és a tartalékokat is, így nagyjából kezdek képbe kerülni. Az a koncepció, hogy a másodosztályban külföldiek nélkül szerepeljünk, így a klub eladja vagy kölcsönadja azokat a légiósokat, akiknek még él a szerződésük. Az NB II versenykiírásában az szerepel, hogy kötelező két 96-os születésű, vagy fiatalabb játékos szerepeltetése, ám ha van van külföldi a keretben, akkor nem jár erre a támogatás. Az az elképzelésünk, hogy megtartjuk a magyar játékosokat, akik a magot alkotják, melléjük jönnének fiatalabb játékosok fel a nagycsapathoz, és csak egy-két poszton kell erősítenünk. Én 22-24 fős kerettel számolok a kapusokkal együtt, és ennek legalább a fele fiatal játékos lenne. Megvannak a jelöltjeim, egyezettem az utánpótlás szakmai igazgatóval, az edzőkkel, és ha még nem is végleges, de kezd körvonalazódni a kép, a koncepcióm, hogy az akadémiáról töltjük fel a keretet - részletezi terveit Bognár György.

Bognár György a kulcsfigura, neki kell összeállítania a keretet, ami visszajut a legjobbak közé. Fotó: rangado.hu

Az átigazolások tekintetében is határozott elképzelései vannak az egykori válogatott játékosnak.

- Jelen pillanatban azt vizsgáljuk, milyen posztra van fiatal játékos. Az idősek - akiknek szerződése van és magyarok - 90 százaléka marad a klubnál. Fiola Attila élete nagy lehetősége lesz az Eb, ha megfelelő ajánlat érkezik érte, akkor természetesen elengedjük. Ugyanebben a cipőben jár Sallai Roland, akiért már most is érkezett komoly ajánlat, de ha bekerül a keretbe, akkor megnyílnak számára a lehetőségek. Ez a két válogatott játékos mehet, ha keresik, de a többiekre számítunk, így a csapat gerince magyarokból már megvan.

Persze nem minden ilyen fekete és fehér.

- Lencse László helyzete kicsit speciális. Egyelőre még nem tisztázott, hogy Tischler Patrik vagy Lencse marad a csapatnál. Nekem már egyértelmű elképzelésem van, és tudom, mire lenne szükségem. Véleményem szerint ők nem ugyanazon a poszton játszanak, egyikük egy befejező, gólerős játékos, másikuk pedig egy elmozgó és előkészítő, nekünk az előbbi kell.

A célok pedig egyértelműek, a Puskás Akadémia nem szeretne sokat időzni a másodosztályban.

- Azt vállaltam, hogy egy év alatt visszajutunk, ez a kihívás, ezért is vállaltam. De erre reális lehetőséget is látok. Szerintem ez a csapat, olyan játékosokkal, mint Zsidai László, Polonkai Attila, Márkvárt Dávid, Pekár László, Tischler Patrik, Forró Gyula, Nagy Zsolt, rutinosnak számít, őket fiatalokkal kiegészítve teljesen megoldható feladat a visszajutás. De nem is lenne érdekes, ha nem így lenne. Olyan csapatot kell csinálni ami 80-85 százalékban alkalmas arra, hogy ha visszajut, akkor ott is maradandót alkosson. Most Csákváron tapasztalom, hogy egy év alatt rengeteget tudnak fejlődni a fiatalok, nem kell félteni őket. Ez a koncepció az akadémia filozófiához sokkal jobban passzol, az hogy bekerül a keretbe 10-12 gyerek, akinek köze van az akadémiához, követendő út - zárja gondolatait Bognár György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!