Sport

2017.02.07. 17:25

A küzdeni tudás segíti

Salgóbánya - Az Alba Öttusa SE versenyzői két héten át hagyományos edzőtáborukban erősítenek Salgóbányán. A futás-orientált táborban Strobl Anita motiváltan készül.

Ferencz Balázs

Az Alba Öttusa SE ifjú pentatlonistája, Strobl Anita az idénynyitó nemzetközi fedett-pályás viadalon épphogy lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

A 18 esztendős versenyző remek teljesítményével kiharcolta repülőjegyét Los Angelesbe, Kovács Sarolta, Varga Eszter (Volán Fehérvár) és Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) mellett negyedik magyar lányként részt vehet az idei felnőtt világkupa-sorozat első állomásán.

Strobl Anita februárban Los Angelesben, felnőttek között indul
Fotó: A versenyző felvétele

- Amikor Kállai Ákos (női szövetségi kapitány - a szerk.) közölte, hogy utazom Los Angelesbe, elsírtam magam. Nagyon meglepődtem, hogy ilyen fiatalon kivisznek egy felnőtt világkupára. Nagyon motivál, hogy megmutathatom, mit tudok. Próbálom a legjobbamat nyújtani, s majd meglátjuk, mire lesz elég. Szeretek jobb vívók ellen vívni, valahogy jobban megy ellenük.

Erős lesz a mezőny, de jó lenne döntőbe kerülni - mesélte Strobl Anita a salgóbányai edzőtáborban. - Most még hosszú, emelkedős, hegyes futások szerepelnek a programban. Két hétig még alapozó feladatokat végzünk, majd utána gyorsítunk.

Az AÖSE fiatal versenyzőjét a nehezebb tréningek alatt is motiválja, hogy jól szerepelt a budapesti fedett pályás megmérettetésen.

- Meglepődtem, hogy a fizikai számok ilyen jól sikerültek. A technikai számokra sem panaszkodhatom, életem első lovaspályáját mentem, s hibátlan lett. Remélem, hogy megőrzöm ezt a formát, s hiszem, hogy első éves juniorként bekerülök a junior-válogatottba is.

Strobl Anita erősségének tartja, hogy nagyon tud küzdeni, a feladás távol áll tőle, s ezzel a mentalitással könnyen kievickél a hullámvölgyekből. A fizikai számokban most lubickol, a vívásán mindig van mit javítani, lovaglásban pedig tapasztalatot kell szereznie. Nagy álma, hogy a fehérvári rendezésű junior világbajnokságon indulhasson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!