Sport

2015.03.09. 13:20

A székesfehérvári vívók 12 érmet hoztak haza a vidék bajnokságról

Székesfehérvár - Múlt pénteken a gyerek és törpici, szombaton az újonc, míg vasárnap a serdülő korcsoportokban rendezték meg a vívók párbajtőr vidék bajnokságát Szolnokon. A fehérváriak ismét jól szerepeltek.

Matók János

A Székesfehérvári Vívó SE versenyzői nagyon eredményesen szerepeltek, összesen 12, 8 egyéni, és 4 csapat éremmel térhettek haza a Szolnokon rendezett vidék bajnokságról. Pénteken a törpicik versenyében Kiss Emma 2. lett, a gyerek korcsoportban Háder Roland 3. helyet, míg Lakatos Levente 7. helyet szerzett, a lányoknál Demény Kata 6. lett. A lány csapat (Demény, Büki Lili, Kollár Kincső) mindenkit maguk mögé utasítva a vívó akadémiákat és sportiskolákat is megelőzve aranyérmet nyert. A fiú csapat (Háder, Joszkin Péter, Lakatos Levente) kikapott a bronzéremért vívott csatában, és végül negyedikek lettek.

Demény Kata, Kollár Kincső és Büki Lili a dobogó tetején

Szombaton az újonc korcsoportban, egyéniben Kollár Kincső bronzérmet nyert, Tóth Zsófia a 6. helyért vehetett át érmet. A fiú csapat ezüstérmet szerzett, Kisari Péter, Háder, Joszkin és Lakatos jóvoltából, míg a Demény Kata, Kollár Kincső, Tóth Zsófia, Demény Réka összetételű csapat kikapott a bronzéremért vívott asszóban, és negyedik lett. Vasárnap a serdülők léptek pástra, ahol Szücs Dániel bronzérmet szerzett, Zarándok Levente pedig a hatodik helyért vehetett át szintén érmet. A lányok között egyedüliként induló Tóthnak nem sikerült a nyolcas döntőbe verekednie magát. A székesfehérváriak, serdülő korcsoportban két fiú csapatot is indítottak, akik sorra verték az ellenfeleiket, majd az SZVSE I csapata a döntőbe jutásért az SZVSE II csapatával vívott. Az első csapat a döntőbe jutott, míg a második csapat a bronzért vívhatott. A Szücs, Zarándok, Magyar István összetételű első csapat végül kikapott a Veresegyháziaktól, és ezüstérmet szerzett, a második csapat viszont megverte a Pécset, és bronzérmet hozhatott haza.

- A Székesfehérvári Vívó SE vívói, két hete összesen tizenhárom érmet szereztek a pozsonyi, és a zágrábi nemzetközi versenyeken, ezen a hétvégén pedig tizenkét éremmel tértek haza versenyzőink. Úgy gondolom, ez Székesfehérvár városának is nagy dicsőség, csak gratulálni tudok a tanítványainknak - nyilatkozta nagy örömmel Szabados Zsolt edző.

 

Címkék#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!