Sport

2017.05.03. 19:05

A legfontosabb meccs - Az Albának nyernie kell, ha az élen szeretne végezni

Az Alba Fehérvár Puebla Plus kosarasai csütörtökön, 18 órakor az Egis Körmendet fogadják. Ha nyernek, az élről kezdik a rájátszást.

Horog László

A képlet egyszerű. A bajnokságban november óta vezető kék-fehérek, ha nyernek, a legjobb pozícióból, pályaelőnyről nyithatják jövő szerdán a play off küzdelmeit. Ha veszítenek, a szerényebb helyről rajtolhatnak a rájátszásban. Mivel gyakorlatilag végig vezettek az idényben, remek pozíciójukat érthetően nem szeretnék feladni. Az Alba jelenleg 23-10-es mérleggel áll, a körmendiek 22-11-et, a zalaegerszegiek szintén 22-11-et, a Falco 21-12-t, a Szolnok 20-14-et produkált a szezon eddigi szakaszában.

Az élet ismétli önmagát, egy éve, 2017. április 27-én, a középszakasz utolsó fordulójában szintén a Körmendet fogadták fehérváriak, a tét akkor sem volt kicsi. Az előzőleg a második helyen tanyázó, ám Pakson vereséget szenvedő - ezáltal egy helyet visszacsúszó - csapatból a kulcsembernek számító Pearsont és Spurlockot is kiállították, emiatt az Egis elleni összecsapást kihagyni kényszerültek. A bajokat tetézte, hogy Supola térdét műtötték, ráadásul a kezdés előtt, a bemelegítésnél, a kanadai irányító, Chery jelezte, fájós térde miatt nem tudja vállalni a játékot. Tehát négy alapember esett ki hirtelenjében, mégis bravúros, tízpontos győzelmet arattak a házigazdák (88-78). A sikerben döntő szerepet vállalt Markovic, aki a legjobbját nyújtotta az idényben, 29 pontot szórt, közte öt triplát helyezett el. A nemrégiben szerződést hosszabbító bedobó pontjaira ezúttal is nagy szükség lesz. Markovic Luka szerint a bajnoki szezon legfontosabb meccse következik.

- A hétvégén nyerni utaztunk Szolnokra, végül bosszantó, 80-78-as vereséget szenvedtünk. A második félidőben túl sokat hibáztunk, gond volt a koncentrációval. A történteket gyorsan el kell felejteni. Csütörtökön hatalmas küzdelem vár ránk, a megnyert, februári kupadöntő mellett a szezonban a második legfontosabb mérkőzésünk. Nagyon fontos, hogy ott maradjunk az első helyen, az élről kezdjük a play off küzdelmeit. Mindenképpen nyernünk kell a piros-feketék ellen, remélem, visszanyerjük az alapszakaszban mutatott formánkat. Az utóbbi hetekben kiestünk a megszokott ritmusból, kétszer nyertünk és ötször kikaptunk a középső házban. Nagyon remélem, jó játékkal legyőzzük a körmendieket. hl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!