Sport

2016.02.17. 16:38

A legjobbak között - Egy év szünet után sikerült visszakerülni az elitbe

Budapest - Hétvégén rendezték a Tollaslabda Magyar Országos Csapatbajnoki osztályozót a Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban.

Szupkai Gábor

A résztvevők a másodosztály nyugati csoportjának győztese a székesfehérvári Fehérvár Badminton SE, a keleten győztes pécsi Multi Alarm SE II csapata valamint az első osztályból kiesett Vízmű SE voltak.

Az első körben a fehérváriak a pécsi egyesület második számú csapatával ütköztek meg. A baranyaiak cseppet sem tudták megnehezíteni a fehérváriak dolgát, akik 9-0-s győzelemmel tudták le az első fordulót.

A sorsolás szeszélye folytán a papíron döntőnek számító Fehérvár Badminton SE -Vízmű találkozó nem a harmadik, döntő fordulóra maradt, hanem már a második körben találkoztak a csapatok. A kezdésre megtelt a csarnok, és rögtön az első összecsapáson a Vízmű részéről Szerecz Márton, az FBSE képviseletében pedig Dubicz Máté parádés játékot és pazar labdameneteket produkáltak, aminek a végén a hazaiak versenyzője örülhetett. A másik két férfi egyes kevesebb izgalmat hozott, fehérvári részről Letsch Péter magabiztosan győzte le Horváth Barnabást, míg a Vízmű csapatából Horváth Kristóf sokéves rutinjával és játékával győzedelmeskedett Mórocz Ákos felett.

A Fehérvár Badminton SE kiharcolta, hogy a következő szezont ismét a legjobbak közt tölthesse. Fotó: Fehérvár Badminton SE felvétele

A női egyesekben a Vízmű versenyzője Ádám Krisztina két szettben győzött Hircze Nóra ellen, míg Ádám Anna a fehérváriaknak szerzett egy diadalt Hajdinák Vanda ellenében. Így az egyes mérkőzések után 3-2-es előnnyel a Vízmű csapata várhatta a folytatást.

A férfi párosok mérkőzésén a fehérváriaktól, a Dubicz-Nagy-Szabó és a Letsch-Mihályi duó is diadalmaskodott, ezzel 4-3-ra fordított a Fehérvár Badminton SE.

Jöttek a női párosok, ahol a fehérváriaktól a Hircze Nóra-Kömives Dóra duó játszott a Vízmű Hajdinák Vanda-Keszthelyi Melinda párosával. Két szettet követően 1-1-re álltak a felek, a harmadikban pedig felváltva estek a pontok. A fordulás után azonban a fehérvári lányok hozták a szettet, és 2-1 re megnyerték a mérkőzést, ezzel bebiztosítva a feljutást.

Az így már tét nélküli vegyes páros mérkőzést a fehérvári páros 2-1-re nyerte, ezzel 6-3-as összesítéssel a Fehérvár Badminton SE diadalával zárult az összecsapás, ami azt jelenti, hogy a klub visszajutott a legmagasabb osztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!