Sport

2017.03.10. 16:01

A legutóbbi bajnok otthonában

Székesfehérvár - Rangadót vív szombaton, 18 órakor az Alba, amely a tavalyi bajnoki Szolnoki Olajnál vendégeskedik.

Horog László

A felek jól ismerik egymást, három hete a győri kupadöntőben találkoztak utoljára, akkor a fehérvári kék-fehérek elképesztően izgalmas csatában győztek egy ponttal, 59-58-ra, a center, Lóránt Péter a lefújás előtti másodpercekben szerzett duplájával.

Az Alba azóta bajnokin sem botlott, a győri diadalt követően Pakson győztek végig vezetve, 83-73-ra, hazai pályán intézték el 84-67-re a meglepetésre készülő Kaposvárt, a legutóbbi, hétközi derbin pedig átszaladtak az újonc Vasas Budapest csapatán.

Lóránt Péter, az Alba csapatkapitánya optimistán várja a derbit
Fotó: Koppán Viktor

A fehérváriak gyakorlatilag akkor szereztek pontot, amikor akartak, 106-59 állt az eredményjelzőn a lefújás pillanatában. Az Alba magabiztosan vezeti a tabellát, 18 győzelemmel és 3 vereséggel, a Szolnok a negyedik helyen tanyázik, 13-8-as mérleggel. legutóbb Pakson szenvedtek 82-73-as vereséget.

- Szeretnénk jó eredményt elérni az Alföldön, bár tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk a bajnok otthonában. A tavalyi idényben egyszer sem tudtunk ott nyerni. Jó formában vagyunk, önbizalommal telve lépünk pályára Szolnokon is - közölte Lóránt Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!