Sport

2014.10.25. 20:18

A listavezető Videoton legyőzte a Paksot

A Debrecen elleni vereség után újra nyert a Videoton FC, a labdarúgó NB I 12. fordulójában az MVM-Paks kapott ki 2-0-ra a Sóstói Stadionban.

Bobory Balázs

Valljuk be, fontos volt a Videoton számára a pályaválasztói jog felcserélése. A „mi lett volna, ha...” kezdetű feltételezéseket nem szeretjük, de mégis: nem baj, hogy nem kellett Paksra utaznia a piros-kékeknek, mert egy rossz minőségű talajon biztosan szenvedés lett volna a kilencven perc.

A Sóstói Stadionban remekül előkészített talaj várta a csapatokat, a fehérváriak számára így sem volt könnyű behúzni a három pontot, mert a tolnaiak remekül megszervezték védekezésüket, igaz, támadásépítésre nem maradt erejük, illetve mondhatjuk azt is, hogy a Videoton remekül fojtotta meg a vendégakciókat. A piros-kékeknek az ellenfél tizenhatosa előtt kellett megtalálni a hatékony módszert, amivel megtalálhatták az utat a kapu felé, ráadásul Joan Carrillonak centerposzton gondjai akadtak, mivel Feczesin Róbert megsérült, Nikolics Nemanja pedig csak a kispadon foglalhatott helyet a kezdéskor betegsége után.

Így aztán Kleinheisler László játszott amolyan „hamis 9-est”, a fiatal játékos sokat mozgott a szélek felé is, próbálta kamatoztatni gyorsaságát, cselezőkészségét.

A többiek is igyekeztek erőltetni az egyéni játékot, a legnagyobb helyzeteket is ilyen szituációk előzték meg, az első félidőben Kovács István, a másodikban Arturo Álvarez szlalomozott addig a védők között, amíg lövőhelyzetbe nem került, de Molnár Péter mindkétszer bravúrral hárított.

A célravezető fegyvernek az átlövés bizonyult. Az 57. percben Álvarez készített le egy labdát Oliveirának, aki 22 méterről balla hatalmas gólt lőtt a kapu bal oldalába.

Filipe Oliveira (b) szép lövéssel szerezte meg a vezetést, a szélsőt Szolnoki Roland is ünnepelte (Fotó: vidi.hu)

A Paks a bekapott gól után sem tudott újítani, viszont a Vidinek sem sikerült a 94. percnél korábban eldönteni az összecsapást. Az utolsó pillanatok azonban elhozták a második gólt, a paksiak végezhettek el szögletet, amelyhez Molnár kapus is előrefutott, ám a beadás elakadt egy fehérvári védőben és kipattant, a labdával Nikolics a saját tizenhatosáról indult el és robogott végig a pályán, majd 35 méterről az üresen maradt kapuba lőtt, ez volt a csatár 13. gólja a szezonban.

– Ezen a mérkőzésen azt játszottuk, amit szerettünk volna, és végül két gólt is lőttünk, valamint sikerült megakadályoznunk azt, hogy ellenfelünk komolyabb helyzetet kialakítson. Ennek ellenére nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A játékosaimmal teljes mértékben elégedett vagyok. Nem csak azért volt számunkra fontos a győzelem, mert legutóbb kikaptunk a DVSC-től, hanem azért is, mert kárpótolni akartunk szurkolóinkat, akik a DVSC elleni vesztes meccsen is végig biztattak bennünket – értékel a mérkőzés után Joan Carrillo.

A Vidi kedden Magyar Kupa-meccset vív itthon a Diósgyőr ellen 17.30-tól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!