Sport

2017.02.07. 17:25

A MAC a Titánokat akarja

Budapest - Kedden délelőtt a Magyar Sportok Házában megtörtént a választás és kialakultak a MOL Liga negyeddöntőinek párosításai.

Szupkai Gábor

Idén a rájátszás negyeddöntőjében és az elődöntőben is választáson alapulnak a párosítások. Ezúttal az alapszakasz első három helyezettje választhatott az 5-8. helyezettek közül. A tavalyi elődöntő hétmérkőzéses sorozata után idén már a negyeddöntőben találkozik egymással a Fehérvári Titánok és a MAC Budapest.

- Nyolcadikként kerültünk a rájátszásba, vártuk, hogy ki választ bennünket. Természetesen végigpörgettük a lehetőségeket, és azzal is számoltunk, hogy a MAC lesz az.

MOL Liga rájátszás

Nagyon örülök ennek, hiszen az előző szezonban is jó elődöntőt sikerült ellenük játszani, remélem, hogy ez most is így lesz. Tart még az EBEL középszakasza, kétfrontos harcban leszünk, meglátjuk, milyen csapat fogja felvenni a kesztyűt a MAC ellen. - mondta Szélig Viktor, a Fehérvár sportmenedzsere.

- Egy komoly presztízs győzelemmel zártuk a Dunaújváros ellen az alapszakaszt, hiszen ők voltak az egyetlen csapat akit nem sikerült megverni a bajnokság alatt. Ezúttal viszont sikerült ötször is betalálni nekik, de a legfontosabb, hogy bent vagyunk a rájátszásban. Most pedig kiderült hogy a MAC választott minket. Én azt gondolom ez egy teljesen jó döntés, a helyükben én is hasonlóan cselekedtem volna. Az EBEL csapat még versenyben van és a válogatotthoz is sok játékosunk elmegy, így a jövő hét keddi első meccs előtt nem lesz sok időnk felkészülni.

Viszont sikerre éhes ez a fiatal csapat, és egy kicsit megerősödve legyen a végtelen a célkitűzés. Szerencsére a vezetőségnek és az egész klubnak komoly cél a MOL Ligában való minél jobb jó szereplés. Már egyeztettünk is Benoit Laporte-al a jövőt illetően, szinte azonnal, ahogy véget ért a Dunaújváros elleni meccsünk. Leültünk és átbeszéltük a tervet, megvan a versenynaptár, tudjuk kinek mikor van mérkőzése.

Természetesen ő még mindig szeretne bekerülni a rájátszásba, profi edző, szeretné behúzni a tizenkét pontot és tisztességesen helytállni, de már azt is figyelembe veszi, hogy mi is a legjobb eredményt érjük el. Ezért mi főként az EBEL-ben szereplő magyar fiatalokra tudunk leginkább számítani, Sárpátki Tamás, Vincze Péter és Szabó Dániel hátvédposzton már az első mérkőzésen is segítségünkre lesz - nyilatkozta Kóger István, a Titánok vezetőedzője.

A párharc váltott pályaválasztás mellett zajlik az egyik fél negyedik győzelméig, így maximum hét mérkőzéses sorozatokra számíthatnak a szurkolók. A rendes játékidőben döntetlennel végződő mérkőzések esetén a negyeddöntők és az elődöntők esetében 10 perc a hosszabbítás időtartama, amely során 4-4 ellen játszanak a csapatok. A döntőben 20 perc a hosszabbítás, és mindkét csapat részéről 5 mezőnyjátékos lehet a pályán.

Emellett külön szabályozás vonatkozik a Fehérvárra az EBEL-csapat miatt. Alanyi jogon öt magyar állampolgárságú játékos szerepelhet a Fehérvári Titánok között, további öt pedig akkor, ha ennek terhére a légiósok száma csökken.

A negyeddöntők első mérkőzéseit február 14-én, kedden játsszák, a folytatásban pedig kétnaponta lépnek jégre a csapatok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!