Sport

2017.01.11. 22:03

A MAC Budapest gárdája alaposan visszavágott a vasárnapi 5-4-es vereségért

Székesfehérvár - A jégkorong Magyar Kupa 7. fordulójában a MAC Budapest fölényesen győzött Fehérvár AV19 ellen.

Káldor András

Fehérvár AV19-MAC Budapest 2-7 (0-1, 1-5, 1-1)

Székesfehérvár, 153 néző

Vezette: Nagy A., Vas M., Kis-Király, Mayer

Fehérvár: Lemay (Scola) - Imre, Láday, Balogh B., Sofron Á., Szász - Korbuly, Reiter A., Erdei, Kiss P. 1 (1), Tóth Renátó 1 (1) - Arany M., Takács B., Hamvai, Mazzag, Vizi - Pillók, Varga B. Vezetőedző: Kóger István

A Magyar Kupa sorozatának záró fordulója amolyan hivatalos edzőmeccsé vált, mivel az már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a Fehérvár nem védheti meg címét, és a nyolccsapatos tabella utolsó helyén végez. Már csak az volt a kérdés, hogy a MAC Budapest ellen megszerzi-e első pontjait a csapat, és szépen búcsúzik, vagy sem. Így Kóger István tanítványai tehát gyakorolhattak egy jót a Mol Liga előttük álló fordulóira - tegyük hozzá nem is ártott, mert még fontos meccsek állnak előttük az alapszakaszban. A fehérváriaknál, ahogyan arra előzetesen számítani lehetett kimaradtak a légiósok - Adrien Lemayt kivéve, míg a MAC a legerősebb csapatát küldte a jégre. A 10. percre értek góllá a fővárosi akciók, Somogyi Balázs Jon Booras átadása után emelhette a csarnok légterébe örömében ütőjét. 0-1. A kapura lövések számában is megmutatkozott a MAC fölénye, pontosan még egyszer annyiszor (16-8) célozták meg Lemay ketrecét, mint a hazaiak. A középső harmad valóságos vesszőfutás volt a vendéglátóknak, alaposan megbosszulták a vasárnapi 5-4-es vereséget a fővárosiak, és zsinórban ötször vették be a fehérvári kaput. Az utolsót a harmadban, a Volánban 14 szezont lehúzó Kovács Csaba érte el. 0-6. Erre válaszul legalább belőtte Tóth Renátó a székesfehérvári becsületgólt, kialakítva a harmad végeredményét, amely nem festett jól hazai részről. 1-6. A záró húsz percben Kiss Patrik kozmetikázott az álláson, és a végén még a MAC-ból a 20 esztendős Bödök Bence is betalált, de így legalább ezt a játékrészt döntetlenre hozta a fehérvári csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!