Sport

2016.11.19. 15:53

A magas fal ellen - A Fehérvár KC a továbbjutás nagy esélyese

Székesfehérvár - Az első felvonást magabiztosan nyerte az Alba FKC az EHF-kupában a Michalovce ellen, vasárnap, 15 órakor már csak a kötelezőt kell hozniuk.

Horog László

Múlt vasárnap, a szlovákiai Nagymihályon remek játékkal nyertek Deli Rita tanítványai, a 28-23-as eredmény megfelelt a játék képének, ráadásul a lelkes hazaiak csak a zárás előtti percekben tudtak faragni a még jelentősebb hátrányból. Innen már csak elrontani lehet, de a koronázó városiak aligha fogják, egyetlen, nem is túl nagy lépésre vannak az áhított csoportkörtől. Már a nyáron, a szezon kezdése előtt kijelentették, szeretnének nagyon messzire jutni a sorozaton. A hazai bajnokságban eddig nem remekeltek, három győzelemmel és öt vereséggel állnak, igaz, legutóbb már mutattak valamit valós tudásukból, az MTK szerdai, magabiztos legyőzésével.

A Iuventa Michalovce is azzal a tervvel vágott a sorozatnak, hogy minimum a csoportig szeretne menetelni. Ennek megfelelően erősítették meg a nyáron az együttest, ráadásul bajnokként nem is itt, hanem a legrangosabb sorozaton, a BL-ben kezdték szereplésüket. A lengyel Lublin és a szlovén Ljubljana állítottak meg őket, a selejtezőben, mindkét riválistól kikaptak, 33-21-re, illetve 28-22-re. Tavaly az EHF-kupában a végül a Dunaújváros ellen finálét veszítő német Metzingen parancsolt nekik megálljt a nyolcaddöntőben, kettős győzelemmel, 26-22, valamint 30-26 virított az eredményjelzőn. Egy évvel korábban a Corona Brasov volt jobb, a harmadik körben, 31-28-ra és 34-27-re nyertek a románok. A 2013-14-es idényben a Bayer Leverkusennel szemben maradtak alul, a németek szerencsével és több lőtt góllal léptek tovább, Szlovákiában kikaptak ugyan 33-27-re, de az otthoni, 24-18-as siker a Michalovce búcsúját jelentette. Egy esztendővel korábban a Ferencváros állította meg a Iuventát a BL-selejtezőjében, a zöld-fehérek 40-26-ra és 31-22-re győztek, könnyedén. Innen a KEK-be vezetett a vesztes útja, a harmadik körben a Rostov Don verte őket, 31-28-ra és 26-24-re. A 2011-12-es idényben a BL-selejtezőjében 38-28-ra verték a török Üsküdart, majd tíz góllal, 36-26-ra kikaptak a szerb Zajecartól, aztán 30-21-re a cseh Veselitől. A Kupagyőztesek Európa Kupájában folytatták, ahol a 3. kanyarban a dán Savehof tréfálta meg őket, 37-33-ra és 25-24-re.

Minden jel arra mutat, ezúttal a Fehérvár jelenti számukra a végállomást. A szlovák sportnapilap hétközi száma nagy terjedelemben foglalkozik a találkozóval, külön kiemelve, a fehérváriak belső posztokon különösen erősek. A magas védelmi falat áttörni roppant nehéz. A házigazdák reményei szerint ezúttal sem sikerül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!