Sport

2017.08.20. 16:50

A magyar kosarasok kétszer fogadták és magabiztosan verték Izlandot

SZÉKESFEHÉRVÁR Szombaton és vasárnap is fogadta Izlandot a férfi kosaras válogatott. Mindkét meccset a mieink nyerték.

Horog László

A hétvégén kétszer is összemérték erejüket a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő együttesek. Izland már legutóbb is ott volt a kontinensviadalon, a magyarok közel húsz év után mutatják meg magukat ismét a nagy seregszemlén. A magyarok Wittmann 8/6, Vojvoda 17/3, Ferencz 9/9, Allen 15/3, Keller 3, csere: Perl 12/3, Eilingsfeld 4, Váradi 7, Tóth N. 2, Benke 4 összetételben léptek pályára, végül 81-66-ra (23-22, 21-12, 20-15, 17-17) nyertek. A meccs elején akadozott a gépezet, aztán Wittmann beszórt két triplát, a palánk alatt pedig Rosco Allen kezdte gyűjteni a pontokat. A folytatásban Vojvoda is elkapta a ritmust, a percek múltával egyre inkább ellépett a magyar együttes. Nemzeti csapatunk ezzel visszavágott a közelmúltban, az oroszországi Kazanyban vívott előkészületi meccsen elszenvedett vereségért, az északi sziget legjobbjai akkor egylabdás meccsen nyertek 60-56-ra.

Olaszországból a Falcóba visszatérő Perl Zoltán mindkét meccsen 12 pontot dobott Fotó: Koppán Viktor

Ahogy akkor, ezúttal sem lépett pályára a mieink legértékesebb játékosa, az élvonalbeli pályafutását Székesfehérváron kezdő, majd 2011 nyarán Spanyolországba távozó Hanga Ádám. A bedobó a Baskonia és a Barcelona vitája miatt nem léphet pályára. A vitóriai csapatból távozna a katalán fővárosba, de a klubok nem tudnak megegyezni. A sajtóban naponta jelennek meg cikkek, hogy Hanga már a futballista Messi klubtársa, de erről továbbra sincs szó.

- Továbbra sem tudom, ősztől melyik klubban folytatom. Már szeretnék pályára lépni a válogatottban, de amíg a két, spanyol klub nem egyezik meg, erre nincs módom - közölte a kiváló játékos.

A válogatott vasárnap is fogadta Izlandot az Alba Regia Sportcsarnokban, Hanga ezúttal is a kispadon foglalt helyet, a szakmai stáb tagjai mellett. Ahogy egy nappal korábban, ezúttal sem okozott gondot Izland legyőzése. Pedig nem indult jól, két perc elteltével 0-10 állt a táblán, a szövetségi kapitány, Stojan Ivkovic időt is kért. A látogatókinál Palsson, Vilhjamsson és Hermannsson volt elemében, főleg Palsson remekelt az elején. A magyarok Wittmann 6/6, Vojvoda 12/3, Ferencz 5/3, Allen 9, Keller Á. 12, csere: Perl 12/3, Eilingsfeld 6, Ruják 7/3, Tóth N. 5, Kovács P. 8 összetéltelben szerepeltek. Az albás center, Keller roppant hasznos volt a palánk alatt, nem csak támadásban, védekezésben is átlag felettit nyújtott. Csapatunk hétfőtől ismét Kecskeméten edz, szerdán pedig elutaznak Lengyelországba, ahol nemzetközi tornán lépnek pályára a házigazdák, Izrael és Nagy-Britannia válogatottjával.

- Szombaton és vasárnap is megmutattuk, tudunk kosárlabdázni és győzni - mondta Ivkovic. - Örülök, hogy mindkétszer nyertünk, de ha kikaptunk volna, akkor sem szomorkodnék, mert játékosaim a maximumot próbálták kihozni magukból. A legfontosabb, hogy erőnlétileg bírtuk két nap alatt a két meccset. Kolozsváron is ez lesz a program. Köszönöm az Albának, a város vezetésének és Simon Balázsnak, hogy két meccset játszhattunk itt. A fehérvári közönségnek pedig nagyon köszönöm a bíztatást, hogy szurkoltak a fiúknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!