Sport

2017.04.28. 19:55

A magyar válogatott a következő évben is a divízió 1/A-ban szerepelhet

Kijev - Utolsó mérkőzését is elvesztette a magyar jégkorong-válogatott a kijevi divízió I/A csoportos világbajnokságon.

Szupkai Gábor

Nekünk igazából nem nagyon maradt izgulnivalónk az utolsó fordulóra, különösebb tétje nem volt a kazahok elleni hatvan percnek. Persze aki válogatott játékosként egy világbajnoki meccset nem vesz komolyan, az szégyellje magát, és adja le a szerelését.

Sajnos a kezdés nem sikerült jól , már a harmadik percben vezetett az ellenfél: Dallman tüzelt messziről, Rajna Miklós előtt Varga Arnold takarta a kilátást, így vajmi kevés esélye maradt a fehérvári kapusnak a hárításra, 0-1. A mieink Nagy Krisztián révén próbáltak rémisztgetni, de a harmad közepén jött a következő kazah gól. Mihajlisz kapott jó passzt Szagagyejevtől, majd Garát Zsombor mellett a jobb felsőbe lőtte a korongot, 0-2. Ekkor bizony összevontuk a szemöldökünket, mert kinézett egy csúnya verés is, ha így folytatjuk. Az első tíz percben ismét fájdalmasan gyenge játékot láthattunk a magyar mezben feszítő legényektől. Akik szerencsére még ebben a húsz percben magukhoz tértek. A 17. percben Szemjonov kapott két percet, jött az első emberelőny. Igaz, ez fél percig sem tartott, mert Dansereaut is kiállították. Ám néhány másodpercen belül Szavcsenko csatlakozott Szemjonovhoz a büntetőpadon, ezt kihasználva Galló Vilmos passzolt Sagertnek, aki messziről lőtt, egészen kiválóan, 1-2.

Andrew Sarauer (fehérben) és a magyar válogatott is nagyot küzdött Kazahsztán ellen Fotó: IIHF.com

A második harmad gól nélkül zárult, ám egyáltalán nem volt miért szégyenkeznünk. Öt az öt ellen is sikerült néha dominálnunk, bár emberelőnyben ezúttal nem ment minden gördülékenyen, végül a harmad zárásaként Szirányi Bence lövése tornáztatta meg Szavcsenkót.

Az utolsó játékrészben a magyar csapat már nem tudott akkora nyomást gyakorolni az ellenfélre, mint korábban, a kazahok remekül védekeztek, az 53. percben pedig Rajnának egymás után háromszor is nagyot kellett védenie. Az utolsó percekre lehoztuk a kapusunkat, helyzetig csak Kóger Dániel jutott, a kazahok ellenben üres kapus góllal lezárták a meccset, 1-3.

A magyar válogatott az 5. helyen zárt a divízió I/A-s világbajnokságon, azaz jövőre is ebben csoportban szerepel.

- Kemény meccset játszottunk a kazahokkal, elégedett vagyok a játék színvonalával és a fiúk hozzáállásával. A bulik többségét mi nyertük meg, 2-0 után még visszajöttünk, voltak helyzeteink is. Az utolsó percekre lehoztuk
a kapusunkat, de akkor sem tudtunk betalálni - mondta Rich Chernomaz, a magyar válogatott vezetőedzője a mérkőzést követően.

Magyarország-Kazahsztán 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

Kijev, V: Harnebring (svéd), Pesina (cseh), Chaput (kanadai), Hynek (cseh)

 

Magyarország: Rajna - Sagert 1, Szirányi B. - Stipsicz, Wehrs - Varga A., Garát - Galló V. (1), Sarauer, Erdély - Kóger D., Hári, Dansereau - Terbócs, Csányi, Bartalis - Benk, Nagy K., Magosi B.

Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz

 

Kazahsztán: Kolesznyik- Dallman 1, Szemjonov - Szavcsenko, Sztyepanov - Lipin, Polohov - Lakiza - Dawes 1 (1), Boyd (1), Bochenski (1) - Mihajlisz 1, Puskarjov, St-Pierre - Szagagyejev (1), Markelov, Sztarcsenko - Panjukov, Hudjakov, Ivanov, Kucsin.

Szövetségi kapitány: Eduard Zankovec

 

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!