Sport

2016.07.20. 18:50

A magyarok legjobbja

Székesfehérvár - Az Alba Öttusa SE 18 éves sportolója, Strobl Anita a legeredményesebb magyarként tért haza az ifjúsági A korosztály világbajnokságáról.

Ferencz Balázs

Strobl Anita az írországi Limerickben a nők egyéni versenyében legjobb magyarként a nyolcadik helyen zárt. A vb utolsó napján Szép Balázzsal párban a mix-váltóban kapott versenyzési lehetőséget Kállai Ákos utánpótlás szövetségi kapitánytól, s a páros ezüstérmet szerzett.

- Nagyon jó állapotban mentem a világbajnokságra, az edzések is nagyon jól mentek a fizikai számokban. A vívás után picit csalódott voltam, mert jobb eredményt vártam. A nemzetközi mezőny teljesen más, mint az itthoni, bele kellett rázódni az ellenfelek ritmusába. Az egyéni versenyben az első 10 hely valamelyikére szerettem volna odaérni, s ez sikerült, elégedett lehetek - értékelte a vb-szereplést szerdán hazatérő ifjú tehetség, Strobl Anita. - A váltóversenyben már egészen fel tudtam nőni a nemzetközi mezőny szintjére, egészen jót vívtam.

Nem csak a vívás, a kombinált szám is jól ment a fehérvári lánynak.

- A kombiban a selejtezőben és a döntőben is a legjobb eredményemet hoztam. A lövészetek jól sikerültek, a futás pedig kifejezetten jólesett.

A kombinált szám előtt a 19. helyen állt az Alba Öttusa SE pentatlonistája, aki nem gondolta, hogy a legjobb magyarként zárja a lányok viadalát.

- A lövészetekre szerettem volna leginkább koncentrálni, abban biztos voltam, hogy a futás menni fog. Az edzőim folyamatosan írták az sms-eket, üzeneteket, a szüleim és a barátaim pedig nagyon örültek a döntő és a váltó után is.

Az ünneplésre, pihenésre nincs sok idő, hiszen egy hét múlva már a barcelonai ifi A Európa-bajnokságon szerepel a magyar csapat.

- Szűkebb lesz a mezőny, így abban bízom, hogy előrébb is tudok majd lépni, s a csapatversenyben akár a dobogóra is felállhat a remek kis egységünk - bizakodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!