Sport

2017.04.24. 19:46

A mérkőzés nagy részében diktálták az iramot, de kikaptak a magyarok

Kijev - Az Ukrajnában zajló Divízió 1/A jégkorong világbajnokság 2. fordulójában az első körben a kazahoktól vereséget szenvedő Ausztriával találkozott a magyar válogatott.

Ferencz Balázs

Miközben a világ jégkorong sportjának második vonala a dél-koreai válogatott viharos sikerén ámul - előbb Lengyelországot, majd a favoritként kezelt Kazahsztánt győzte le -, addig Magyarország nemzeti együttese éppen aktuális feladatára összpontosított. Az ukránok 5-3-as legyőzése után az EBEL-ből oly jól ismert hokisokból álló osztrák válogatott kétvállra fektetése volt a napi penzum.

A  4. perc végén, Thomas Rafflt  meglehetősen visszafogottan támadta Wehrs, az osztrák csapatkapitány pedig balról Rajna mellett kilőtte a rövidsarkot, 0-1. A sorozatos emberelőnyök segítettek rendezni a sorokat. Előbb Densereau ajtó-ablak helyzetben szerette volna kipókhálózni a bal felsőt, de a Red Bull Salzburg hálóőre, Starkbaum lelepkézte a pakkot. A következő fórban azonban a nemrég magyar állampolgárságot kapott dunaújvárosi Dansereau Erdély Csanáddal játszott össze a 7. minutumban, s milyen jól tette, hogy közeli lövésekor a rövid oldalt választotta, mert a korong a hálóban pihent meg, 1-1.

A záró játékrész elején Sarauert küldték ki a bírók, Hofer pedig harmadik kísérletére a kapuba emelt, 1-2. S a baj nem járt egyedül, a vége előtt 13 perccel egy újabb emberelőnyből kétgólosra hizlalta az osztrák előnyt Heinrich, 1-3. Hári János lophatta volna vissza a reményt 6 perccel a vége előtt, de a ziccer kimaradt, a magyar válogatott pedig a hibátlan Korea ellen javíthat kedden, 15.30-kor.

 

Magyarország–Ausztria 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)

Kijev, Sportpalota, 3000 néző. V.: Ansons, Tufts (Bowles, Pardatscher)

Magyarország: Rajna – Sagert, Szirányi, Galló Vas, Hári – Stipsicz, Wehrs, Sarauer, Kóger, Dansereau 1(ee) – Gőz, Varga, Magosi, Erdély (1), Bartalis – Garát, Benk, Terbócs, Nagy K., Csányi.

Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Ausztria: Starkbaum – Viveiros, S. Ulmer, Lebler, Ganahl, Hundertpfund – Heinrich 1(ee), Schumnig (2), T. Raffl 1(eh), Komarek (3), Hofer 1(ee) – Schlacher, Strong, Rauchenwald, Haudum, Woger – Kirchscläger, Duller, M. Ulmer, Obrist, Spannring.

Szövetségi kapitány: Roger Bader.

Kiállítások: 8 illetve 8 perc. Kapuralövések: 25-28

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!