Sport

2015.05.06. 12:33

Röplabda: a Felsővárosi Masita csapatai korosztályos arany és bronzérmet szereztek

Egy arany és egy bronzérmet hoztak haza a fehérvári gyerek röplabdázók az országos bajnokságról.

Silye Sándor

Remekül teljesített mindkét székesfehérvári röplabdacsapat a hétvégi, hazai rendezésű országos mini kupa hatcsapatos döntőjében. A Felsővárosi Masita Fésűs Irén vezette leány együttese a KESI, az MTK, a Vasas és a Szeged legyőzésével jutott be a fináléba, ahol a Békéscsabát múlta felül 2-1-re. Ezzel a sikerrel az ország legjobbjai lettek saját korosztályukban. A csapat tagjai: Berkó Liliána, Orosz Bianka, Kiss Anna, Sziládi Viktória, Sötét Panna, Kovács Evelin, Blázs Eszter, Nagy Anna, Kósa Dorina, Huszár Imola. A csapatból kiemelkedő produktumot nyújtott Berkó Liliána.

A fiúk mezőnyében az előző diákolimpia bajnokaként volt érdekelt a Felsővárosi Masita, és idén sem immár más összetételű csapattal adták alább dobogó harmadik fokánál. A Kaposvár, a Dabronc és a Sümeg csapatát előzték meg. A csapat tagjai: Nagy Ádám, Tóth Kristóf, Kocsis Barnabás, Szentesi Bálint, Nagy András, Lukács Bence, Kaczamakisz Petrosz, Bencze Zoltán. A csapat legjobbjának ezúttal Nagy Ádám bizonyult a torna során.

A most elért dobogós eredményekkel újabb visszaigazolást kapott a Kodolányi Főiskolai Röplabda Klub Egyesület és a Felsővárosi Általános Iskola, hogy a röplabda utánpótlásnevelésük egyre eredményesebb. Igaz, ehhez szükséges az iskolák elkötelezettsége a sportág iránt, és két olyan elszánt pedagógus és röplabda szakember, mint Fésüs Irén és Nagy Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!