Sport

2015.10.12. 18:34

Több nemzet válogatottjának kezében van a magyar foci sorsa

A magyar labdarúgó válogatott az F-csoport harmadik helyén zárta az Európa-bajnoki selejtező-sorozatot. Legjobb harmadikként még egyenes ágon is kijuthat nemzeti együttesünk az Eb-re.

Ferencz Balázs

Tény, a focit gólra játsszák, pontok rangsorolják a csapatokat, azonban az Eb-selejtezők zárultával az eddiginél is nagyobb szerepet kap a matematika. E tudomány alaposan megkeveri a lapjárást a franciaországi Eb-részvétellel kecsegtető partiban. A pótselejtező már biztos a magyar válogatott számára, azonban a legjobb csoportharmadikok külön viadalában arra kényszerül a magyar futballbarát, hogy más nemzet együtteseinek szurkoljon a különböző csoportok záróráján. Magyarország akkor juthat ki pótselejtező nélkül, ha a spanyolok nyernek Ukrajna ellen, Lettország pedig nem engedi győzni Kazahsztánt. A Videoton FC válogatott védője, Juhász Roland is figyeli a hét eleji európai focikörforgást.

Juhász Roland (jobbra, 23) a válogatott egyik legrutinosabb játékosa a magyar csapat pozitívabb megítélésében reménykedik Fotó: Kricskovics Antal

Egyértelműen annak drukkolok, hogy kijussunk az Eb-re, s ha ehhez az kell, hogy az ukránok és a kazahok, illetve a törökök ellen szorítsak, akkor megteszem mondta Juhász Roland, aki felemás érzésekkel gondol vissza a Feröer felett aratott 2-1-es győzelemre, valamint a görögöktől elszenvedett 4-3-as fiaskóra. Mindkét meccs rávilágított arra, hogy azt a szervezettséget amit a csapat korábban mutatott, meg kell tartanunk. Megtanultuk, hogy ezen a szinten büntetik a hibákat.

Juhász szerint nem volt hatással a játékosok motivációjára a tétnélküliség , az, hogy a görögök elleni eredmény nem számít a csoportharmadikok versenyében.

Inkább elfogyott a csapat a meccs végére, amit nem igazán értettem, hiszen mindenki jó fizikai állapotban volt. Nehéz bármit is mondani, hiszen ha szervezettek vagyunk és kevés gólt lövünk, az a baj, ha sok gólt kapunk és támadófocit játszunk, akkor meg az. Meg kell találnunk az arany középutat, bár a szurkolók nagy része mindenben talál kivetnivalót. Sokan azt mondják, ne is jussunk ki az Eb-re, mert nincs értelme. Ráadásul olyanok mondják ezt, akik szépen profitálnak a magyar labdarúgásból, s mégis ellene vannak. Bízom abban, hogy az esetleges Eb-részvétel sokak gondolkodását megváltoztatja. Természetesen a játékosoknak is maximálisan meg van a szerepük az ellenséges hangulat kialakulásában. Fontos lenne, hogy ne mindig a negatívumokat keressük. Úgy érzem, előrelépett a válogatott, de a sikereket a helyén kell kezelni, és azt is, ha a csapat gyengébben szerepel. Ebben sajnos gyerekcipőben járunk vélekedett a védő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!