Sport

2017.02.26. 20:26

A nagy vizek szerelmesei - A hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye

Budapest - Február 23-án nyílt meg az idei a Boat Show, amely 26-ig várta látogatóit a Hungexpón.

Tihanyi Tamás

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagyrendezvénye 2017-ben is felvonultatta a hazai vitorlás-, elektromos- és motoroshajó piac képviselőit, valamint bemutatja a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat, kiegészítőket és felszereléseket. A pénteki látogatók sorából Fejér megyei hajósok véleményét kérdeztük.

- Még 1991-ben rendeztek először ilyen kiállítást, ez a 26. rendezvény. Azóta többször voltam látogató, mint amikor nem - kezdte beszámolóját a fehérvári Hullám Tibor, aki elmondása szerint ötéves kora óta mindent elolvasott a vitorlázásról, ami az útjába került, s maga is hajózik a Balatonon csapatban, családjával és a barátaival. - Nagyon gazdag a kiállítás, és jól megférnek egymás mellett azok, akik a vitorlázásban is megengedhetik maguknak a luxust, és azok, akik sportemberként vízre szállnak akár egy ötméteres hajóval is. Látszik, hogy megtalálták a közös nyelvet mindkét csoport képviselői. Találkoztam a kiállításon Rakonczay Gáborral, aki annak idején egy olyan kenuval kelt át az Atlanti-óceánon, amit Fa Nándor fehérvári hajóépítő csarnokában készítettek el.

A látványos és különleges hajók börzéjén mindig nagyon sok újdonsággal, különleges kiegészítővel állnak elő a gyártók
Fotó: Kricskovics Antal

- Először jöttem el, de nem bántam meg, nagy élmény, le vagyok nyűgözve - fogalmazott Kókány István. - Eddig csak bérelt hajóval tudtam vitorlázni, barátokkal és ismerősökkel, a Balatonon és a Velencei-tavon. Külön öröm látni a magyar fejlesztők eredményeit. Bízom abban, hogy rövidesen vásárló is leszek, egy kisebb vagy közepesebb hajó vonatkozásában.

- Számomra nagy meglepetés volt az a medence, ahol a deszkán való állva evezés fortélyait lehet elsajátítani - tette hozzá Virágvölgyi András. - Nagyszerű, hogy ki lehet próbálni a szörfözésnek ezt a műfaját is, ennek népszerűsítésére építettek a kiállításrendezők egy medencét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!