Sport

2017.06.02. 18:10

A negyedik felvonás - Az utóbbi két derbit magabiztosan nyerték az albások

SZÉKESFEHÉRVÁR - Kedden könnyedén, 102-70-re győzött az Alba Fehérvár Puebla Plus, szombaton is nyerni mennek Zalaegerszegre a kosaras legények.

Horog László

Az első, múlt szerdai elődöntőt nagy meglepetésre, 88-80-ra nyerte a Zalakerámia ZTE KK. A vendégek elképesztően dobtak az első félidőben, továbbá kiosztottak 18 gólpasszt, ami rendkívülinek számít. Gyorsan el is léptek húsz ponttal, a házigazdák visszajöttek a meccsbe, négy pontra zárkóztak és támadtak, de túl sok energiát felemésztett a zárkózás, a ZTE végül megnyerte az elődöntő első felvonását. Múlt szombaton, Egerszegen sem voltak nyitott kérdések, ezúttal a fehérváriak kiváló, taktikus játékkal, magabiztosan győztek 94-85-re, sikerük egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Az elődöntő harmadik felvonására kedden került sor az Alba Regia Sportcsarnokban, a vendégek megint jól kezdtek, az első percben két triplával 6-0-ra vezettek, ami nem tűnt jól előjelnek, ám a találkozón akkor vezettek utoljára.

Keller Ákos, a válogatott center szerez kosarat
Fotó: Molnár Artúr

Az albások fokozatosan vették át az irányítást, közel harminc pontos előnyt építettek. a zalaiak eleve nehéz helyzetben kezdték a derbit, két, meghatározó játékosuk előzőleg kidőlt, Benke Szilárd mandulagyulladás, a fontos légiós, Julian Norfleet pedig bokasérülés miatt fel sem szállt a Fehérvárra tartó buszra. Emmanuel Ubilla a meccs közben kért cserét, megrándult a térde, nem akart kockáztatni.

Helyére a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női szakágvezetőjének fia, Gáll Dominik érkezett, aki gyorsan dobott négy triplát, de ez csak ahhoz volt elég, hogy a hazaiak ne lépjenek el még nagyobb különbséggel. Az Alba 102-70-re győzött, nyugodtan várhatja a szombaton, 19 órakor kezdődő derbit. Ha Dzunic Branislav tanítványai nyernek, megkezdhetik a felkészülést a jövő szerdán kezdődő döntőre. A Körmendet 3-0-ás különbséggel elsöprő Falco már ott van a fináléban. Hozzájuk szeretne a Fehérvár csatlakozni.

- Szeretnénk a hétvégén lezárni az elődöntőt, erre meg is van minden esélyünk. A Falco döntőbe jutása nem lepett meg, ugyanis hazai pályán veretlenek. Az első, szombathelyi elődöntőn nagy hátrányból fordítottak, idegenben nyertek, majd hazai pályán lezárták a párharcot. Erős csapat, ezt már többször bizonyította a szezonban - közölte Góbi Henrik, a székesfehérváriak másodedzője.

Az ügyvezető igazgató, Halm Rolland is optimista a szombati derbit megelőzően.

- Jó lenne a hétvégén lezárni a párharcot, bár pontosan tudjuk, nem lesz könnyű. Egerszegen mindig bravúrnak számít a győzelem, most is nyerni utazunk Zalába. Azért lenne jó lezárni az elődöntőt, mert szerdán már kezdődik a döntő, természetesen szeretnénk ott lenni a fináléban. Ha sikerül, nem mindegy, hogy mennyit pihenhetünk előzőleg. A Falco döntőbe jutása nem lepett meg, jó szerkezetű csapat, ám azt nem gondoltam, hogy 3-0-ás különbséggel győzik le a Körmendet.

Ha az Alba nyer Zalában, finalista. Ha veszít, hétfőn, 18.30-kor fogadja a ZTE-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!