Sport

2014.04.17. 19:00

A női pólóválogatott Fehérváron játszik

A magyar férfi vízilabda-válogatott már vívott tétmérkőzést Székesfehérváron, a Csitáry uszodában. Kedden a női nemzeti csapat következik, Görögország lesz az ellenfél Világliga-összecsapáson.

Bobory Balázs

Ismét ünnepet rendez a Magyar Vízilabda Szövetséggel karöltve a Fehérvár Póló SE a Csitáry uszodában, április 22-én, kedden a női Világligában utolsó csoportmérkőzését játssza a magyar válogatott, az ellenfél Görögország együttese lesz.

Merész András szövetségi kapitány csapata csak akkor juthat tovább a hármas csoportból, ha minimum kilenc góllal veri a görögöket. Erre nem sok esély van, azonban a nyári Európa-bajnokság előtt egyáltalán nem mindegy, milyen eredményt érnek el Keszthelyi Ritáék.

A rendező Fehérvár Póló SE minden megtesz, hogy a szurkolók remekül érezzék magukat az eseményen. A felnőttek mérkőzését megelőzően két utánpótlás-meccsre is sor kerül, előbb a Kecskemét–Győr, aztán az FPSE–Honvéd ifjai ugranak medencébe. A fehérvári szakosztály bízik abban, hogy ismét kifogástalan házigazdája lesz az eseménynek.

– Nagyon fontos a Fehérvár Póló SE számára, hogy női válogatott mérkőzést hoz a városba – kezdte Horváth István szakosztály-vezető.

– Az egyesületünkbe jelenleg körülbelül húsz lány pólózik, ők az évek óta zajló sulibajnokságnak köszönhetően kerültek hozzánk. Jelenleg az országos bajnokság gyerek korosztályában szerepelnek. Nem titkolt célunk, hogy Székesfehérváron széles utánpótlásbázist építsünk, és ebből nem maradhatnak ki a lányok. Várunk mindenkit edzésre, remélhetőleg ez a válogatott mérkőzés is sokaknak jelent majd élményt és indíttatást, hogy elkezdjen pólózni.

– Ez lesz a az utolsó találkozója és mérkőzése a csapatnak az Európa-bajnoki felkészülés előtt, éppen ezért a gyakorlás az elsődleges. Természetesen amíg van esély a kilenc gólos előny kiharcolására, addig azt is szem előtt tartjuk. A meccs napján délelőtt az edzésünkre várjuk az FPSE utánpótláskorú lányait, ez a gyerekeknek és a válogatottaknak egyaránt nagy élmény lesz a közös edzés – így Merész András szövetségi kapitány.

Nem csak a medencében lesznek ünnepi pillanatok: a magyar–görög csata alkalmával avatják fel a Csitáry uszoda modern eredményjelzőjét.

Jegyek elővételben kaphatóak az Ákos jegyirodában, a mérkőzés előtt pedig a helyszínen. A magyar válogatott kerete. Kapusok: Gangl Edina, Horváth Anna, Kasó Orsolya Mezőnyjátékosok: Bujka Barbara, Csabai Dóra, Czigány Dóra, Garda Krisztina, Gémes Alexa, Hevesi Anita, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Kisteleki Hanna, Menczinger Kata, Miskolczi Kitti, Sikter Diána, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!