Sportvilág

2016.10.13. 15:01

Három nap alatt négy magyar mérkőzés a Bajnokok Ligájában

Veszprém - A hétvégén a női kézilabda Bajnokok Ligájában is elkezdődik az új szezon csoportköre. A rajtot két magyar csapar várja, kísértetiesen hasonló helyzetben, mint néhány hete a férfiaknál.

Varga Andor

Mert adva van a magyar bajnok, és idehaza szinte egyeduralkodó Győri ETO KC, amely tavaly döntőt játszott, de ott kikapott a román CSM Bucurestitől. A kisalföldi zöld-fehéreket annyi különbözteti meg a Veszprém férfi csapatától, hogy a klub amúgy kétszer elnyerte már a legrangosabb európai klubtrófeát. Idén viszont ettől függetlenül újra ez a cél.


A győri Heidi Löke ziccerben a női BL tavalyi döntőjében. Ebben a szezonban újra megpróbálják Fotó: zimbio.com

A csapat edzője, Ambros Martín a közelmúltban másodállásban elvállalta a román női válogatott szövetségi kapitányi posztját, ami természetesen indulatokat keltett a szurkolók körében, de ha jönnek az eredmények, ezek nyilván elcsitulnak majd.

Másik női BL-csapatunk, a Ferencváros helyzete a Szegedére hasonlít: biztosak lehetünk, hogy a nagy testvér árnyékában igyekeznek ők is a lehető legjobban szerepelni a kupában.

A férfiaknál a 4. játéknap előtt a Veszprém és a Szeged is 3. a maga csoportjában, de előbbi még veretlen, utóbbit a címvédő győzte le legutóbb.

Kézilabda BL a Sport1-en. Nők, péntek: Vardar Szkopje-FTC (20). Szombat: Győr-Midtjylland (19.15). Férfiak, szombat: Veszprém- Kiel (17). Vasárnap: Vardar Szkopje-Szeged (17.15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!