Sport

2016.11.27. 19:11

A rekordbajnok Klagenfurt vendégeként rabolta el a pontokat a FAV19

Klagenfurt - Az EBEL 24. fordulójában közvetlen riválisa otthonában vendégeskedett a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

A Ljubljanában elveszített találkozót követően idegenben adódott a feladat a Fehérvár AV19 számára: ki kell köszörülni a csorbát. A Klagenfurt egy hellyel és hat ponttal előzte meg a fehérváriakat a játéknap előtt, így a karintiai randevú tétje a közelférkőzés volt.

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris nekiesett a Volán a Klagenfurtnak, Sofron indult el a jobb szélen és veszélyes lövéssel nyitotta a találkozót. A másik oldalon is lendületes támadásokat láthattak a nézők, 61 távoli lövését kellett védenie Hetényinek. Megpörgette a következő perceket a Klagenfurt, egyre többször akadt dolga Hetényinek. A mérkőzés hetedik percében előnybe került a hazai csapat, de jól védekezett együttesünk, sőt, Sarauer adott szemfüles passzt Maylannek a középső bedobópontnál, aki el is indult Duba kapuja felé és nem hibázott, 0-1. A harmad második felében is maradt a nagy tempójú játék sok helyzettel mindkét oldalon. A 16. perben Kurath kiállítása után öt a négy ellen támadhatott a Fehérvár, a kék-fehérek együttesében debütáló kanadai védő, Drew Schiestel, majd Manavian próbálkozott távoli lövéssel, de Duba hárított.

Andrew Sarauer (szemben kékben) fontos gólt lőtt a Klagenfurt AC otthonában, nyert a csapat Fotó: Koppán Viktor

Nem tudott veszélyeztetni a hazai csapat a második harmadra áthúzódó előnyben. Továbbra is a fehérváriak játszottak fölényben, kevés lehetőséghez jutott a Klagenfurt. A mérkőzés 26. percben Maylan korcsolyázott el a kapu mögött, a beadást pedig Vas János vágta a hálóba, 0-2. Hét perc volt vissza a középső játékrészből, amikor Owens pihenhetett, de Hetényi bravúrjainak köszönhetően nem sikerült gólt szerezniük Geieréknek. Már egyenlő létszámnál Koch szépíthetett volna, majd Popovic veszélyeztetett, ezután pedig a másik oldalon Bodo adott szép passzt az érkező Maylannek, de akasztották.

Sokkal harcosabb Klagenfurt korcsolyázott fel a harmadik harmadra, azonban a kék-fehérek jól és határozottan védekeztek. A 45. percben aztán megérkezett a szépítés is, Neal egy távoli lövéssel lepte meg Hetényit, 1-2. Folytatódtak a hazai rohamok, de ca Volán állta a sarat. A harmad közepéig. Lundmark távoli lövése kijött Hetényiről, az érkező Neal pedig a kapuba lőtt, 2-2. Keményen küzdött a Fehérvár az újabb gólért, ami 8 perccel a vége előtt meg is született. Sofron vitte be a harmadba a korongot, Kóger elé passzolt, az ő lövésébe pedig Sarauer ért bele jó ütemben a kapu előtt, 2-3. A hazaiak reklamáltak, a bírók videóztak, majd megadták a találatot Jól őrizték az előnyt a „Tizenkilencesek”, már a semleges harmadban hatástalanították a kalgenfurti támadásokat. Duba kapujánál előbb Sofron fordult be, majd Manavian próbálkozhatott távolról, de maradt az egygólos előny. Egy páros kiállítás után két perccel a vége előtt levitte kapusát Pellegrims, így öt a négyben támadhatott a karintiai együttes. Leperegtek a másodpercek, Vas pedig üreskapus góllal döntötte el a mérkőzést, 2-4.

Klagenfurt AC-Fehérvár AV19 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Klagenfurt, 2721 néző, vezette: Kincses, Piragic.

KAC: Duba - Kapstad, Popovic, Richter, Brucker, Kurath - Robar, Vallant (1), Pance, Hurtubise, M. Ganahl - Strong, Schumnig, S. Geier, Hundertpfund, Neal 2 - Schnezter, Kreuzer, M. Geier, Koch, Lundmark (1). Vezetőedző: Mike Pellegrims.

FAV19: Hetényi - Schiestel, Manavian, Kóger (1), Sarauer 1 (1), Sofron 1 (1) - Szirányi, Szabó D., Beauregard 1, Maylan 1(eh) (1), Bodo - Owens, Szaller, Szabó-Pál, Vas J. 1 (1), Sárpátki - Krogh, Reisz, Kocsis, Vincze. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Kiállítások: 10 illetve 12 perc. Kapuralövések: 32-42

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!