Sport

2017.05.16. 13:17

A Rinyamenti otthonában nyert harcos csatát a Gárdony

NAGYATÁD - A női kézilabda NB I/B utolsó előtti fordulójában nagy küzdelemben aratott diadalt a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese.

Ferencz Balázs

Rinyamenti KC-Gárdony-Pázmánd NKSE 20-22 (10-11)

Nagyatád, 200 néző. Vezette: Babity, Balogh Á.

Rinyamenti: gólszerzők: Bartha 4, Balaskó 7, Brezovszki 1, Nagy R. 7, Karsai A. 1.

Gárdony: Fekete - Németh N. 5, Kuhinkó 3, Urfi 3, Szabó A. 7, Gyebrovszki 4, Selenka. Csere: Biró (kapus), Gránitz, Czakó, Dublinszki, Jaksity, Zs, Nagy, Becséri, Hamuth. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

Roppant kellemetlen harcmodorú ellenféllel találkoztak a bajnoki tabellán a hatodik helyre visszacsúszó tóparti lányok a 25. fordulóban. Rengeteg betörés, bevetődés színesítette a Rinyamenti játékát, s ez komoly erők mozgósítását indokolta a védekezésben. A nagyatádiak balkezes jobbátlövőjét kivették a játékból a gárdonyi hölgyek, a többieket pedig megpróbálták megfogni. Végig vezetett a Gárdony-Pázmánd NKSE, egyszer sem tudta átvenni az irányítást a hazai gárda. A végjátékba úgy futottak a csapatok, hogy a döntetlen is benne volt a levegőben, ráadásul a Gárdony hétméterest is hibázott. Aztán csak rendezték a sorokat a vendégek, a végén két gólt dobva megnyerték a találkozót.

- Nagyon feszes, jó védekezést mutattak a lányok, némi megingással. Az irányító és beálló kapcsolatára alapuló, spanyol stílusra hajazó játékot borzasztó nehéz volt levédekezni. De sikerült jól forgatni a csapatot, akik pályán voltak, fel tudták venni a ritmust, s a legutóbbi fiaskót követő remek edzésmunka meghozta gyümölcsét - értékelt a gárdonyi tréner, Pánczél Barabás, aki pénteken veheti át az MKSZ elismerő kitüntetését, a Magyar Kézilabdázásért Érdemérmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!