Sport

2017.01.17. 17:22

A röplabdáról szól az élete

Budapest - A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a diákolimpikonok pártfogóit jutalmazta.

Szupkai Gábor

Fejér megyéből a díjat Fésüs Irén röplabda szakedző, a Felsővárosi Általános Iskola testnevelő tanára kapta.

Az eseményen megyénként egy-egy olyan testnevelő tanárt méltattak és jutalmaztak, akik az adott tanévben kiemelkedő eredményt értek el versenyzőikkel.

A sokszoros magyar válogatott röplabdázó-szakedző évek óta első számú feladatának tekinti ennek a csapatsportnak az oktatását, az utánpótlás nevelését, a fiú és a lány csapatok versenyeztetését. A professzionális munka eredményeként az elmúlt évek során több korcsoportban bejutottak már a diákolimpia döntőjébe, míg az elmúlt tanévben az 5-6. osztályos és a 7-8. osztályos lányok csapata is megszerezte a bajnoki címet. Az 5-6. osztályos fiúk ezüstéremmel zárták a diákolimpiát, míg a 7-8. osztályos fiúcsapat csupán egy hajszállal csúszott le a dobogóról, és lett negyedik.

Az elismerést a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Balogh Gábor, az MDSZ elnöke, valamint Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!