Sport

2016.09.30. 19:50

Egy arany-és két ezüst a sárkányhajó bajnokságon

Sukoró - A Dragon Aqua SE eredményesen vett részt a Sukorón megrendezett Sárkányhajó Nagydíjon. Egy arany-és két ezüstérmet szereztek a hazai vízen.

Silye Sándor

Ez a verseny azért is különleges, mert két külön társaság vívta meg a harcát. A versenyt a Magyar Kajak, Kenu Szövetség rendezi évről évre, most itt volt a lehetőség a két szövetség (Magyar Kajak-Kenu és a Magyar Sárkányhajó Szövetség) versenyzőinek az összecsapására.

A Dragon Aqua SE ezüstérmes mastereinek csapata a vízen Fotó: Csuka Ákos

A 200 méteres futamokon kívül rendeztek ezúttal viadalokat a 4000 méteres távon is, ahol a legénységek együtt indultak és együtt mérettették meg magukat. A több fordulóval, kanyarral is megnehezített pályán, a nagy forgalomban nem ritka az ütközés, ráadásul nem csak erővel kell bírni a több mint 20 perces futamot, hanem rutinos kormányosra és taktikus versenyzésre is szükség volt a hosszú lapátolás során.

A Dragon Aqua SE végül egy arany- és két ezüstérmet szerzett a küzdelmek során. Győzni tudott a társaság a férfi csapatok 4000 méteres versenyén, míg második lett a női csapat és a masters (40+) vegyes csapat ugyancsak a 4000 méteres távon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!