Sport

2014.03.20. 15:40

Erdély Csanádra most is nagy feladat vár

Az előttünk álló hét végén aranyérmekért lép jégre a fehérvári hokis utánpótlás. Az egyik legtehetségesebb támadóra, Erdély Csanádra az U18-as és az U20-as együttesben kulcsszerep vár.

Bobory Balázs

Erdély Csanád (jobbra) a Szuperkupa-döntőben is jégre léphetett a DAB.Docler ellen

Erdély Csanádnak izgalmas lehetett a szezonja, hiszen három korosztályban is húzta a Sapa Fehérvár Av19, illetve az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia szekerét. A 17 esztendős támadó játszhatott az EBEL-ben és Szuperkupa-győztes lett a felnőttekkel, mellette már bezsebelte az U20-as és U18-as bajnoki aranyérmet is. Az előttünk álló hét végén, péntektől vasárnapig Székesfehérvár rendezi az osztrák bázisú EBJL U18-as négyes döntőt, ráadásul szombaton, ugyancsak a Raktár utcában kerül sor az EBYSL U20-as finálé első mérkőzésére.

- Személy szerint én már tudom mi lesz a programom, pénteken és vasárnap az U18-ban lépek jégre, míg szombaton az U20-asok között számítanak rám. Nagyon várom már ezt a hét végét - mondta Erdély Csanád.

A centerre egész szezonban nagy feladat hárult, három csapatban kellett helytállnia, adja magát a kérdés, mennyire fáradt a szezon végére.

- Szerencsére ezzel nincs baj, az edzők mindig figyeltek, hogy megkapjuk a megfelelő pihenőidőt, a húzós hétvégék után például mindig szabad volt a hétfőnk, ilyenkor ki sem kellett jönnünk a csarnokba - válaszolt Csanád. Egyáltalán nem vagyok fáradt, bőven van munícióm erre a pár mérkőzésre, amely a szezonból még hátra van, aztán készülhetünk is az U18-as világbajnokságra!

A fehérvári utánpótlás rendkívül eredményes idén is, most pedig újabb aranyérmeket lehet besöpörni a két nemzetközi ligában.

- Az EBJL négyes döntőjében jó esélyünk van az élen végezni - latolgatta az esélyeket a csatár. - A MAC Budapestet a magyar bajnoki döntőben háromszor legyőztük. Az LA Stars kanadai hokit játszik, de verhető. Az Olimpija Ljubljana a mezőny fekete lova, velük még nem játszottunk, de hazai jégen csak a végső siker lebeghet a szemünk előtt. Az U20-as döntő első meccsén ugyancsak győzelmet várok az Olimpija Ljubljana ellen, egész héten rájuk készültünk, és az idegenbeli visszavágóra is lesz szisztémánk. Óriási dolog lenne a címvédés az EBYSL-ben.

Az a mögöttünk álló szezonban kiderült, hogy kétségtelenül Erdély Csanád az egyik legtehetségesebb játékosa a Volán utánpótlásának, nem véletlenül játszhatott 17 esztendősen EBEL-mérkőzéseket. A szurkolók által támasztott elvárás nagy, csak nehogy összenyomja a teher az ifjú vállakat...

- Ettől nem félek, igyekszem megfelelni a kihívásoknak - mondta Erdély Csanád. Nagyon jólesik, hogy megállítanak néha szurkolók, beszélgetnek velem, örülök, hogy így elfogadtak. Jó volt játszani a felnőttek között, persze más a szerepkör, mint a juniorcsapatban, és mindent gyorsabban kell csinálni. Szeretnék a következő szezonban minél több jégidőt kapni az EBEL-csapatban, nem is lehet más a célom.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!