Sport

2017.02.09. 19:05

A sikeres ősz csak a kezdet

Felcsút - A Videoton FC labdarúgói a két külföldi edzőtábor után immár itthon készülnek a jövő héten folytatódó NB I-es tavaszi szezonra.

Szupkai Gábor

A fehérváriak vezetőedzője, Henning Berg jó hangulatban várt minket, és mint elmondta, már egyáltalán nem haragszik a klub sportigazgatójára Kovács Zoltánra, a norvég válogatottnak lőtt gólja miatt. A felkészülést viszont tökéletesnek ítélte.

- Mindkét edzőtáborral nagyon elégedett voltam. A dubai létesítmények, a pályák, az edzőtermek, az étel és a hőmérséklet is egész egyszerűen pazar volt. Mivel ezek mind adottak voltak, ráadásul zárásként egy edzőmérkőzést vívtunk a Zenittel, akik egy egészen kiváló csapat, így tényleg csak pozitív jelzők jutnak eszembe a felkészülés ezen szakaszáról. Spanyolországban, a marbellai edzőtáborban már négy mérkőzést vívtunk, egytől-egyig erős ellenfelekkel.

Henning Berg tudja, hogy a jól sikerült őszt egy hasonlóan sikeres tavasszal kell megkoronázni
Fotó: Koppán Viktor

A Krasznodar és a Dinamo Bukarest nagyon jó csapat, akárcsak a Lokomotiv Moszkva és az Admira Wacker. Sajnos néhány sérülés és betegségek nehezítették a munkánkat, de így a fiatalok bizonyíthattak. Ez jó lehetőség volt a számukra, hogy saját bőrükön érezzék mi az a szint, amit el kell érniük, mennyire más tempójú az európai futball. Ennek feltétlenül inspirálnia kellene őket. Remélem így is lesz.

- Nem aggódik a túl kevés szerzett gól miatt?

Nem most kellet gólokat lőni. Játszhattunk volna másod-, harmadosztályú csapatokkal, vagy alacsonyabb osztályúakkal és akkor lehet nyerünk mi is 23-1-re, de mi erősebb csapatok, jobb játékosok ellen szerettük volna felmérni, hogy hol tartunk. Ugyanakkor a felkészülés időszakában vagyunk, akikkel megmérkőztünk, a munka egy másik fázisában tartottak. Ahogy közeledünk a szezon folytatásához úgy leszünk egyre élesebbek és határozottabbak a kapu előtt. Ráadásul nincs is miért magyarázkodnunk, hiszen a bajnokságban eddig mi szereztük a legtöbb gólt, és reményeim szerint ez így is marad. Hiszen ez a legfontosabb dolog a futballban.

- Feczesin Róbert a legeredményesebb gólszerző eligazolt. Ő nem fog hiányozni?

- Nagyon fontos játékos volt a számunkra, de ő sem volt mindig kezdő. Itt van nekünk Marko Scsepovics, Danko Lazovics, akik kiváló csatárok, valamit ne feledkezzünk meg Géresi Krisztiánról, Asmir Suljicsról és Anel Hadzicsról se. Mindannyian gólerősek és az előkészítésben sem lehet rájuk panasz. Másrészt engem igazából nem érdekel ki lövi a gólt, amíg a csapat elégszer betalál.

- Ki lehet a legnagyobb ellenfél a bajnoki versenyfutásban?

- Ezt nehéz megmondani. A szezon kezdetekor egyértelműen azt gondoltuk, hogy a Ferencváros, de elég sok gondjuk akadt az idény első felében. Én azt gondolom, hogy ők jobban fognak szerepelni tavasszal. Aztán ott a Vasas, akik eddig lenyűgöző teljesítményt nyújtanak, nem megszokott felállásban, fizikai erőre épülő játékot játszanak, és rendkívül eredményesek a pontrúgásokból. És ott a Budapest Honvéd, akik bármikor képesek szoros meccset játszani. Úgy érzem, izgalmas versenyfutás lesz egészen a legvégéig.

- A Videoton számára egy esetleges bajnoki cím után mi lehet a következő lépés?

- A következő lépés az Újpest, aztán a Ferencváros. Persze a Videoton célkitűzése a bajnoki cím valamint az európai kupaporondon való szereplés. Ezért dolgozunk, de a végső sikerhez az kell, hogy nekünk edzőknek és a játékosoknak is mindig csak a következő mérkőzésen járjanak a gondolataink. A szezon első fele még csupán egy jó kezdet.

- Ön volt az első norvég játékos, aki bajnok lett az angol Premier League-ben. Ön lesz az első norvég vezetőedző, aki magyar bajnoki címet nyer?

- Nagyon remélem. Minden erőmmel azon vagyok.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!