Sport

2017.08.11. 18:00

A sorozat folytatása - A Vidi jó szériát fut a DVSC ellen

FELCSÚT Szombat este 20.30-kor a felcsúti Pancho Arénában fogadja a Videoton FC a DVSC csapatát az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

Káldor András

Eddig összesen 71 bajnokit játszott egymással a két nagy múltú gárda, a mérleg nyelve egyelőre a Loki felé billen, a győzelmeket tekintve. A piros-fehérek 30 alkalommal győztek, míg a Vidi 27-szer örülhetett a sikernek, 14-szer, pedig ikszeltek a felek. A fehérváriak pályaválasztása mellett eddig 36 találkozót játszott az élvonalban a két csapat. 21 fehérvári és 8 debreceni győzelem mellett 7 alkalommal osztoztak a pontokon a felek. Legutóbb 2014 októberében tudott utoljára nyerni a hajdúsági alakulat, akkor a Sóstói stadionban Kulcsár Tamás két találatára a Vidiből csak Kovács István tudott válaszolni.

Ezekiel Henty (piros-kék) jó teljesítményére a Debrecen elleni bajnokin is szükség lesz Fotó: Koppán Viktor

Azóta a két csapat legutóbbi hét bajnokiját mind a Videoton FC nyerte meg. Az egyik legemlékezetesebb győzelmük kilenc nap híján pontosan egy esztendeje született Felcsúton. Ezen a találkozón 5-1-re diadalmaskodtak Henning Berg irányítása alatt. Bár a mérkőzés első gólját a Debrecen érte el Ferenczi János révén, ezt követően beindult a piros-kék henger; Lang Ádám, és Feczesin Róbert kétszer, míg Géresi Krisztián egyszer volt eredményes. A duplázók biztosan nem lesznek ott a felcsúti arénában, és Géresi játéka is erősen kérdéses, mivel idén a bajnokságban a középpályás eddig mindössze kétszer lépett pályára csereként. Mindenesetre ez az összecsapás lesz a Vidi számára a főpróba a csütörtöki Partizán Belgrád elleni Európa Liga mérkőzés előtt. Az sem kizárt, hogy Marko Nikolics, a fehérváriak vezetőedzője több kulcsjátékosát is pihenteti, illetve kevesebb játéklehetőséget ad nekik. Juhász Roland, Pátkai Máté és a csapat új szerzeménye, Ezekiel Henty is fáradásos sérüléssel küszködött, de mindhárman bevethetők lesznek. A nigériai támadó gyorsan közönség kedvencé vált az FC Girondins de Bordeaux elleni teljesítményét követően, bizakodóan várja a Loki elleni mérkőzést.

- Biztos, hogy nehéz lesz, csapattársakkal beszélgetve megtudtam, hogy az elmúlt 10-15 évben több alkalommal is bajnokságot nyert a DVSC, sőt szerepelt a BL- és az EL csoportkörében is. Hazai környezetben azonban nem is lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Boldog vagyok, hiszen legutóbb, Mezőkövesden sikerült megszereznem az első vidis gólomat, amit reményeim szerint még sok találat fog követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!