Sport

2017.05.12. 18:30

Koller Ferenc mindig munka mellett szorított időt a teniszre

Székesfehérvár - A Honvéd Szondi SE teniszezői már készülnek a június végén kezdődő férfi csapatbajnokságra.

Szupkai Gábor

Koller Ferenc a Honvéd Szondi edzője fiatalként a tenisszel kezdte, de abbahagyta és további sportágakat is kipróbált: kung-fu, asztalitenisz, jöhetett bármi, de végül 18 évesen visszakanyarodott a teniszhez.

- A nyolcvanas évek elején visszatértem a Szondihoz, amikor az országos bajnokság harmadosztályában szerepeltünk. Már akkor is Szentes László volt az elnök és felkért, hogy ne csak játsszak, de vezessem és eddzem is a csapatot. Hosszú éveket húztunk le ebben az osztályban, de idővel sikerült feljutnunk. Három évet töltöttünk az országos bajnokság második vonalában, és a legutóbbi évben sikerült még egy lépcsőt feljebb lépnünk.

Koller Ferenc Kalocsa Bencének ad tanácsokat
Fotó: Molnár Artúr

Koller Ferenc személye tehát régóta állandó a Szondi keretében, ám idén mégsem lesz minden ugyanaz.

- Én idén már nem nagyon fogok játszani. Az első osztály már arról szól, hogy 18-20 éves játékosok szerepelnek, és ilyenkor már tudomásul kell venni, hogy elszalad felettünk az idő. Bár én mindig a 25 éves korosztályban indultam, sosem akartam bevallani magamnak, hogy múlik az idő. Csak akkor szállok majd be, ha nagyon fontos játszani, talán párosban, de van tíz kiváló és megbízható játékosunk. Volt, aki tüdőgyulladás-közeli állapotban is pályára lépett, nagyon elhivatott társaság jött össze.

Idén változott az első osztály kiírása, növelték a mérkőzésszámot.

- Eddig a csapatbajnokságban két páros és öt egyéni mérkőzést kellett vívni, de idén már három páros és hat egyéni meccset kell játszani. Ez azt jelenti, hogy hat ember minimum kell, de ez a módosítás lehetőséget biztosít, hogy használd az egész csapatot, több lehetőség jut mindenkinek. A nyolc csapatot két négyes csoportra osztják, azon belül mindenki játszik mindenkivel, majd a két első játszik a döntőben, a két második a bronzéremért és így tovább. Az utolsók kiesnek. Mi ez utóbbiról szót sem ejtünk, eszünkbe sem jut, annál sokkal jobbak vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!