Sport

2015.08.29. 13:10

A sport, ami kikapcsolja a mókuskerékből

SZÉKESFEHÉRVÁR - Azt mondják, aki először látja az irodáján kívül, pingpongozás közben, megkérdőjelezi, hogy valóban a megyei főkapitányt látja-e. Varga Péter az asztal mellett átalakul. Játék közben vehemens és erőteljes orgánumával hangot ad a küzdelemnek. Persze csak a sportszerűség határain belül.

Buthy Lilla

Varga Péter gyakorlatilag végigpingpongozta az életét, csupán pár évet hagyott ki a főiskola miatt. 1978-ban, kilencévesen kezdett pingpongozni, akkor lett igazolt versenyző az akkori Szekszárdi Spartacusban. Tizenhat évesen került a Bátaszéki SZVSE-hez, majd egy év múlva átigazolt az akkor legendás Tolnai Vörös Lobogóba. Bevallása szerint a pingpong tekintetében 19 évesen volt a csúcson, aztán elvitték katonának. Jelenleg a bonyhádi klub igazolt játékosa, az NB II-ben játszik. A rendőrfőkapitány négyszeres felnőtt bajnok és háromszor volt év sportolója férfi asztalitenisz kategóriában Tolna megyében.

Az asztalitenisz nagyon fontos szerepet tölt be a főkapitány életében Fotó:FMRFMK

- Nem is tudom. Lementem, és ott maradtam válaszol kérdésemre, miért éppen a pingpongot választotta. Hozzáteszi: A sport mentálisan is nagyon fontos, kikapcsol a mókuskerékből. Tartást ad és kialakít egy értékrendet.

A főkapitány szerint sikereit a szorgalmának köszönheti. Egy csapat tagjaként pedig meg kellett tanulnia, hogy másokért is küzdjön, olyankor ez ad neki plusz erőt.

2007-ben, 2011-ben és idén is tagja volt a rendőrválogatottnak, akikkel részt vett a Rendőr Asztalitenisz Európa-bajnokságon. Az idén Bulgáriában megrendezett versenyen ezüstérmet szerzett a magyar csapat. A csapatsiker mellett egyéni és vegyes párosban is bronzérmesek lettek. Oroszlán módjára harcoltak, olyan ellenfeleket győztek le, akiket a papírforma szerint esélyesebbnek kiáltottak ki. Azt, hogy meglepetést tudtak okozni, annak is köszönhetik, hogy a várnai megmérettetést intenzív edzőtábor előzte meg: egy héten át napi kétszer edzettek. Mint mondja, a felkészülés alatt azt érezte, még 46 évesen is van hova fejlődnie. A legfrissebb sikerüket pedig a Balaton Kupán érték el. Varga Péter több mint tíz éve indult el először a veszprémi asztalitenisz-versenyen, ami az egyetlen országos verseny a rendőrség berkein belül. Csapatban a dobogó legfelső fokára állhattak, a főkapitány pedig különdíjat kapott. Magammal szemben az is elvárás, hogy amit tudok, átadjam a többieknek. Én főkapitányként is támogatom a Fejér megyei kapitányság sportéletét. A sportnak, a versenyzésnek és a sikernek kohéziós ereje van zárta a főkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!