Sport

2017.07.13. 18:30

A sportigazgató szerint verhető ellenféllel kezdenek a BL-ben a kosarasok

SZÉKESFEHÉRVÁR A Genfben tartott sorsoláson kiderül, az Alba kosarasai macedón vagy észt ellenféllel találkoznak a BL-ben, szeptember 24-én.

Horog László

Az Alba Fehérvár szeptember 24-én, idegenben nyitja szereplését a Bajnokok Ligájában, a második csoportkörben. Az első körből érkező macedón KK Karpos Sokoli vagy az észt BC Kalev-Cramo vár a kék-fehérekre. Amennyiben a fehérváriak továbblépnek a harmadik körbe, a Pinar Karsiyakát, a török bajnokság 8. helyezettjét kell legyűrniük. Ha sikerül, a csoportkörben folytathatják, ami komoly bravúr lenne.

Az Albát a sportigazgató, Simon Balázs képviselte a svájci sorsoláson. Szerinte nem alakult rosszul.

A fehérvári kosarasok bizakodnak: az első BL-meccsen nem a küzdelem dominál majd Fotó: Molnár Artúr

- Nem panaszkodhatunk. Ha mondjuk a Pinar helyett a belga Brusselst kaptuk volna, még boldogabbak lehetnénk, de ne legyünk telhetetlenek. A Sokoli és Kalev is erős, ezen a szinten gyenge csapat már nincs, ám úgy gondolom, verhetőek. Jöhettek volna keményebb ellenfelek is, öröm, hogy a spanyol Badalonát, a német Ludwigsburgot és az orosz Saratovot elkerültük. Ha a második fordulón túllépünk, három nappal később következnek a törökök, hazai pályán. Ha rajtuk is sikerül átverekednünk magunkat, a csoportkörben kemény gárdák várnak majd ránk - mondta Simon Balázs.

A francia Monaco, az izraeli Holon, a spanyol Murcia, az orosz Krasnodar, az olasz Sassari és a német Oldenburg mellett az Alba Fehérvár, valamint a selejtezőből érkező még egy együttes alkotná a nyolcast. A 32-es táblán négy, nyolcas csoportot alakítanak ki, oda óhajtanak a fehérváriak bekerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!