Sport

2016.08.22. 19:55

A szlovénok elleni siker után jöhetnek a törökök

Székesfehérvár - Vasárnap este kezdetét vette a 2016. évi Kispályás Labdarúgó Európa Bajnokság Székesfehérváron.

Káldor András

A nyitómeccsen rögtön magyar győzelemnek örülhettek a szurkolók. Zsúfolásig megtelt a 2500 fős aréna, és a magyar válogatott a szűnni nem akaró bíztatást Szlovénia legyőzésével hálálta meg.

A dunaújvárosi Nagy Attila szerezte meg a találkozó egyetlen találatát a 27. percben. Az első játékrész jobbára még az ismerkedéssel telt, a szünet után azonban legjobbjaink többet kezdeményeztek, jobban akartak, és ennek meg is lett az eredménye. Reveland Zoltán szövetségi kapitány egyet aludt a mérkőzésre, és rendkívül reálisan értékelte az összecsapást.

A magyar válogatott erőssége, Poncok Csaba lendül támadásba a szlovénok elleni meccsen Fotó: Koppán Viktor

- Az elsődleges szempontot teljesítette a csapat, győzelemmel debütáltunk. Ez a győzelem természetesen rendkívül fontos volt, plusz lökést, motivációt ad a folytatásra. Ettől függetlenül nem vagyunk maradéktalanul elégedettek, jobb játékot képzeltünk el elsőre. Abban biztos vagyok, hogy ennél jobban tudunk játszani, nyilván ebben közrejátszott az is, hogy az első mérkőzést játszottuk, hazai közönség előtt, pedig győzelemmel szerettünk volna kezdeni. Ez okozhatta azt, hogy kissé görcsösek voltak a játékosok. A tűzkeresztségen átestünk, egyre jobban fel fog oldódni a gárda, és belerázódunk a játékba. Támadásban sokkal több mozgásra, és kreativitásra van szükség, illetve kicsivel több kockázatvállalásra. A védekezésünk nagyjából rendben volt, de azért akadt két-három eset, amikor nagy egyéni hibákból az ellenfél helyzetbe tudott kerülni. A hibákat átbeszéljük, és nagyon bízom benne, hogy a törökök ellen már jobb lesz a játékunk. - tudtuk meg a magyar csapat szakvezetőjétől.

Válogatottunk kedden 20 órakor mérkőzik majd a törökökkel, akik Szerbiával játszottak hétfőn. A szerbek csak nehezen tudták kicsikarni a győzelmet, mindössze 1-0-ra nyertek.

Az Eb első, gólokban igazán bővelkedő mérkőzését a C csoportban az orosz és az olasz válogatott játszotta, ahol az oroszok kiütéssel, 11-0-al léptek túl riválisukon. Nem potyogtak viszont a gólok a horvát-görög meccsen, itt 1-1 lett a végeredmény, míg Montenegró Ausztriával, Bosznia, pedig Ukrajnával játszott egyaránt 2-1-et. A folytatásban bemutatkoztak a moldávok, és igazolták, hogy ők sem érkeztek rossz formában Fehérvárra, ezt a luxemburgi válogatott bánta, hiszen tizenegyet kaptak elsőre. Anglia 6-1-re lelépte Ciprust, Csehország, pedig 5-1-re verte Portugália válogatottját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!