Sport

2015.07.04. 18:34

A Szuperkupa a tét

Exkluzív környezetben, a Duna-parton tartotta a honi labdarúgó-szövetség a Szuperkupát megelőző sajtótájékoztatót. A két résztvevő, a Videoton és a Ferencváros illetékesei érthetően győzelmet remélnek a vasárnap 20.15-kor kezdődő derbin.

Horog László

Juhász Roland kislánya, a hatéves Jázmin megkezdte a virágok szisztematikus kiszínezését a pincérek által számára biztosított kifestő könyvben, amikor édesapja a díszes serleg egyik fogantyúját megérintette a ferencvárosi középpályás, Gyömbér Gábor társaságában. Az MLSZ a Kopaszi-gátnál található egyik elegáns étteremben vezette fel a vasárnapi esti, a Sóstói Stadionban megrendezendő Szuperkupa-döntőt, ami a hazai bajnokság első tétmeccse. A Fradi már vívott egy komoly derbit, Európa Liga-selejtezőt a holland Go Ahead együttesével idegenben és végzett 1-1-es döntetlenre, a fehérváriak eddig csak felkészülési meccseken bizonyítottak. A hétvégi meccs a Vidi számára jelenti a felkészülés legfontosabb állomását a jövő héten esedékes BL-selejtezőre. Miközben Bernard Casoni és Thomas Doll ecsetelte az esélyeket, a hétvégi, budapesti, műrepülő seregszemle ürügyén a légtérben gyakorló gépek robaja zavarta a sajtótájékoztatót. Mindenki arra gondolt: vasárnap este, a Vidi stadionjában a remények szerint a szurkolók hangjától lesz hatalmas hangzavar.

- Jól sikerült a felkészülésünk - kezdte mondandóját Bernard Casoni, aki néhány hete vette át a fehérvári piros-kékek irányítását. - Az ausztriai edzőtábort arra használtuk, hogy fizikailag és taktikailag egyaránt felkészüljünk a minden bizonnyal mozgalmas szezonra. A három felkészülési meccsen igyekeztem megismerni a csapatot, a játékosok remek munkát végeztek. Nagyon bízom abban, hogy vasárnap este megszerezzük a szezon első trófeáját, ami a szezon nagyszerű indítása lenne.

Thomas Doll elegáns gesztusként magyarul köszöntötte a megjelenteket, majd németre váltott és üdvözölte a Vidi gall mesterét.

Vasárnap  Bernard Casoni (balra) és Thomas Doll közül csak a győztes érhet hozzá a kupához

- Először is szeretném köszönteni Casoni urat, minden jót szeretnék kívánni neki a magyarországi munkavállalása során. Azt gondolom, jól felkészültünk az idény előttünk álló feladataira, bár akadtak játékosok, akik később kezdték a munkát, ugyanis a válogatott júniusi elfoglaltságai miatt megtoldották szabadságukat. Kimondottan jó tavaszt produkáltunk, most számunkra természetesen a jövő heti EL-selejtező visszavágója az igazán fontos, azt szeretnénk sikerrel venni, ezért pár játékost kímélni fogunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Szuperkupát nem vesszük komolyan. Várjuk a meccset, ami bele is illik a felkészülési programunkra, ráadásul a magyar bajnokkal csatázunk. A találkozó érthetően fontos mindkét félnek. A kupa jól néz ki, szerintem tudnánk neki helyet szorítani a múzeumunkban

A Vidi csapatkapitánya, Juhász Roland megjegyezte, már a sokadik Szuperkupa-fináléját vívja, tehát van tapasztalata a hasonló találkozókat illetően. Természetesen bízik a sikerben.

- Az elmúlt évben magasra tettük a mércét a bajnoki aranyéremmel, jól futballoztunk. Remélem, a rövidesen rajtoló szezonban ismételni tudunk. A tíznapos, ausztriai edzőtáborunk meggyőzött arról, hogy a csapat jó úton jár. Az első meccsen még fáradtak voltunk, a második és a harmadik mérkőzésen már egyre több volt a pozitívum, az új játékosok gyorsan beilleszkedtek. Kulcsemberek távoztak tőlünk, de a keret erőssége érzésem szerint nem változott. Többen jöttek Győrből, válogatott játékosok, aki az ETO kulcsemberei voltak, biztosra veszem, hogy hasznunkra lesznek céljaink elérésében. Számomra nem volt túl hosszú a pihenő, mindössze hat nap, de ehhez már hozzászoktam a pályafutásom során.

A mérkőzés vasárnap este, 20.15-kor kezdődik, a Vidi ezúttal mutatkozik be az új, évtizedek óta három csíkkal operáló, német sportszergyártó által készített, piros-kék szerelésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!