Sport

2017.02.01. 20:05

A tehetség Móron kezdte pályafutását

Székesfehérvár - A 18 esztendős, rendkívül tehetséges öttusázó, Varga Eszter 10. lett a szezonnyitó viadalon, jogot szerzett az első Világkupa-versenyen való részvételre.

Horog László

Mórról indult, rövidesen Los Angelesbe utazik. A felnőtt korba nemrég lépett modern pentatlonista, Varga Eszter a múlt hétvégi, Peridot fedettpályás versenyen szerzett 10. helyének köszönhetően indulhat Kaliforniában, az idei első VK-viadalon. A szövetségi kapitány döntése értelmében a nőknél a szintén volános, egyéni világbajnok, kétszeres olimpikon Kovács Sarolta, az Alba Öttusa SE két sportolója, Alekszejev Tamara és Strobl Anita, a férfiaknál Kasza Róbert, Tomaschof Soma, a Volán Fehérvár sportolói közül a hétvégi viadalon győztes Demeter Bence és a bronzérmes Málits István. A nagy durranás kétség kívül Varga Eszter szereplése.

Varga Eszter (balra) számára fontos volt, hogy a Volán Fehérvárnál együtt dolgozhat Vörös Zsuzsával
Fotó: Horog László

- Bakonycsernyén laktunk a családommal, amikor 6 évesen öttusázni kezdtem Móron, a Hegedüs Sándor csoportjában, majd Kulcsár Antal irányította az edzéseimet. Nyolc évesen indultam az első kéttusa versenyen, a futásban és az úszásban folyamatosan jó eredményeket értem el a Móri SE színeiben a Magyar Kupa Diák Seregszemlén és az Elitbajnokságon. Anyukámmal és a húgommal Fehérvárra költöztünk, az öttusa miatt, a testvérem közben abbahagyta. Szorgalmas volt, de úgy érezte, ez nem az ő sportága. Én viszont természetesen folytattam az AÖSE színeiben. Nemzetközi szinten is értem el eredményeket, a háromtusa Eb-n, Barcelonában 6. lettem, előzőleg Minszkben 21. helyen zártam. Tavaly áprilisban döntöttem, klubot váltok. Májustól a Börgöndi úton edzem, de a szövetség szabályai miatt tavaly az AÖSE-ben versenyeztem. Két héttel ezelőtt, a Héraklész-felmérőn indulhattam először volánosként, 11. lettem, aztán a Peridot-viadalon. Utóbbi különösen jól sikerült, ráadásul az utóbbi három hétben lábsérüléssel bajlódtam, előfordult, hogy a a vívást és a kombit fájdalomcsillapítóval küzdöttem végig. Főleg ezek fényében bíztató a két helyezésem.

A fiatal tehetség elmondta, a klubváltásban szerepet játszott, hogy az Alba Volánban Vörös Zsuzsával dolgozhat.

- Az egyesület profi csoportjával tréningezem, van kikhez felkapaszkodnom. Imponál, hogy az igazgató olimpiai bajnok, akire felnézek. Még Móron, Kulcsár Antal sokat mesélt Zsuzsa sikereiről. A volt edzőm nevelt belőle ötkarikás bajnokot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!