Sport

2017.06.25. 18:15

A teniszben is a víz az úr

SZÉKESFEHÉRVÁR - Rögtön két fordulót is rendeztek az országos tenisz csapatbajnokság első osztályában, ahol a Honvéd Szondi SE csapatára kőkemény feladatok vártak.

Szupkai Gábor

Szombaton a fővárosban a Pasarét TK ellen kezdte meg szereplését a tenisz csapatos országos bajnokság első osztályában a Honvéd Szondi György SE. Ahol a fehérváriak tudták, hogy hibázásra nincs sok lehetőség, hiszen a négyfős csoportokban három forduló után kialakul a végeredmény, majd a két első helyezett elődöntőt játszik, a harmadik és negyedik pedig a kiesés ellen kell csatázzon a másik csoport hasonló helyen végzett klubjaival.

De sajnos mindezek ellenére nem úgy sikerült ez a szombat, ahogy arra számítani lehetett. Mindhárom párost a pasarétiek nyerték, és az egyesek közül is csak Petőfi Márton és Kusovszky Péter tudta legyőzni ellenfelét, így 7-2-es vereséggel nyitott a Szondi.

- Bátran kijelenthetem, ez a szombat nem a mi napunk volt. Az elképesztő hőség és az erős szél kőkeményen megviselt minket. Ez persze ugyanúgy zavarta a hazaiakat is, de ők legalább hazai pályán kellett megküzdjenek ezekkel. A mieinknél pedig őszintén nem tudom, mi lehetett a baj. Már a testbeszédükön láttam, hogy nem élvezik a teniszt. Pedig mindannyian annyira vágytak az első osztályra - mondta Koller Ferenc, a Honvéd Szondi teniszezőinek edzője.

A Pasaréten elért eredmény pedig egyben azt is jelentette, hogy a vasárnapi Kiskút Tenisz Sportcentrumban rendezett Kaposvári Tenisz Klub-Tenisz Műhely elleni párharcot mindenképpen nyernie kellett a fehérváriaknak, ha a bajnokság első négy helyének valamelyikére pályáznak. Ellenkező esetben a kiesés ellen kell küzdeniük.

 

Nos, ha szombaton gondot okozott az időjárás, ez vasárnapra is igaznak bizonyult. Reggelre ugyanis leszakadt az ég, minek köszönhetően
a pályák jól feláztak. De szerencsére kisütött a nap, így némi késéssel mégis nekiláthattak a csapatok. Ahol a párosok megint nem alakultak túl jól. Kalocsa Bence és Magó Krisztián, illetve Májer Tamás és Tóth Zsombor párosa vereséget szenvedett, egyedül a Polgár Bence-Kusovszky Péter duó tudta hozni a meccsét. Sajnos a Kiskút Teniszcentrum hat pályája közül csak három került az eső után olyan állapotba, hogy használni lehessen, így két részletben kellett sort keríteni az egyesekre. Itt Kalocsa Bence ellentmondást nem tűrő módon nyert, Májer Tamás sajnos görcsöt kapott a mérkőzésén, így ő vereséget szenvedett. A hármas pályán Tóth Zsombor az első szettet elvesztette - mint kiderült, leesett a vércukra, emiatt szédelgett -, de miután evett pár falatot, már rögtön feljavult a játéka a jól megszokott szintre, és hozta mérkőzését.

Itt pedig ismét közbeszólt az időjárás. Magó Krisztián még elkezdte mérkőzését, ám 4-1-es vezetésénél ismét eleredt az eső. Így összetettben 3-3-as állásnál voltak kénytelenek félbeszakítani a Kaposvár elleni párharcot. Amelynek hátralévő mérkőzéseit vasárnap játsszák le. Előtte viszont szombaton a Pécs Városi Tenisz Club ellen bizonyíthatnak a szondisok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!