Sport

2017.01.13. 20:45

A Titánok fekete péntekje

Székesfehérvár - A Mol Liga 34. fordulójában a Fehérvári Titánok csapata a DVTK-Jegesmedvékkel mérkőzött, és nagy vereségbe szaladt bele.

Káldor András

Egy hete a Titánok nagyon fontos mérkőzésen diadalmaskodtak a Ferencváros otthonában, majd bravúros győzelmet arattak a MAC Budapest ellen, így ahhoz képest, hogy néhány fordulóval ezelőtt, enyhén szólva is kétségessé vált, hogy folytathatják-e a rájátszásban, most kényelmesebb pozícióból várhatják az alapszakasz hajráját. Hét mérkőzés van hátra, az előnyük hat pont a Fradival szemben, míg a Dunarea Galati együttese négy ponttal van mögöttük.

Láday Tamásék (kékben) nem mindig voltak a helyzet magaslatán, a DVTK könnyedén győzött Fotó: Koppán Viktor

Ezúttal az EBEL-ben szereplő csapatból nem kaptak segítséget, hiszen ők is ennek a találkozónak az időpontjában léptek jégre Villachban. Így az utóbbi két meccsen szerepet kapott Sárpátki Tamás sem tudott ott lenni társaival a pályán. Ugyanez vonatkozott Szabó Krisztiánra is, aki sérülése miatt nem játszhatott. A hétközi kupameccsen a légiósok pihentek, így sok tehetséges fiatal kapott több játéklehetőséget Kóger István vezetőedzőtől. A kapuban váltott a szakember, és Alex Scola kezdett. Nem valószínű azonban, hogy ilyen nyitányra vágyott, ugyanis egy másodperc híján fél perc telt el a korongbedobás után, és Sági Martin találata után már az előny a vendégelnél volt, 0-1.

A 3. percben aztán Scola elég rendesen elnézte Láda Balázs oldalról belőtt, erős löketét, nyitva hagyva számára a hosszú sarkot, és a pakk a kapuvasat érintve került a gólvonal mögé. Az egykoron egy szezont a Volánnál töltő bekk is meglepődhetett, hogy milyen tisztán lőhetett, 0-2. Nagyon úgy tűnt ebben a pillanatban, hogy a Titánok lekopírozzák a MAC elleni első harmadot, amikor a 6. perc után három nulla volt a fővárosiak javára. Most annyi volt a különbség, hogy az 5. percben Kiss Patrik szép lövése után férkőzött közelebb ellenfeléhez a fehérvári gárda. 1-2.

A 12. percben ahelyett, hogy egalizáltak volna, pontosan az ellenkezője történt, mivel Gőz Balázs lövése után a kipattanó korongot Pavuk Attila továbbította a kapuba a kissé elalvó védelem mellett, 1-3.

A középső harmad elején a Titánok eltékozoltak egy emberelőnyt, válaszul viszont a vendégek több gólveszélyes rohamot vezettek. Ezeket még megúszták, ellenben pontosan a meccs felénél egy formás akció végén két lépésről Miskolczi Márk vette be a fehérvári ketrecet, 1-4. Ez már sok volt Scolának, és jöhetett helyette Adrien Lemay. Nem sok jót ígért neki sem a folytatás, mert beállása után még egy perc sem telt el, már nyúlhatott is maga mögé. Ismételten egy védelmi hibát használtak ki a piros-fehérek, Peter Sakaris Andrew Johnston passzát vágta a hálóba, 1-5.

Beszorult rendesen a Fehérvár, zsinórban alakították ki a jobbnál jobb helyzeteket a vendégek, és néha olyan megoldásokat is megengedtek maguknak, amelyeket bajnoki meccseken ritkán látni. Fölényüket jelezte, hogy Lemaynak szinte szusszanásnyi ideje sem volt, és csak sebtében kortyolhatott a kapuján tárolt kulacsából. Hébe-hóba jutottak el a Kóger-tanítványok Adorján Attila kapujáig, aki ebben a periódusban komolyan tarthatott attól, hogy megfázik.

A harmadik játékrész elején a végig veszélyes Miskolczi újabb jól eltalált lövése ellen nem volt ellenszere Lemaynak, 1-6. Aztán a Jegesmedvék gólvágója az 53. percben beállította a szerdai Titánok-MAC meccs 1-7-es végeredményét.

Fehérvári Titánok-DVTK Jegesmedvék 1-7 (1-3, 0-2, 0-2), Székesfehérvár, 275 néző

Vezette: Mayer, Haszonits, Tihon, Soltész

Fehérvár: Scola (Lemay) - Krogh, Szabó B. - Imre, Láday - Reiter A., Takács B. - Korbuly (1), Erdei; Just, Vizi, Shupe - KISS P. 1, Kocsis F. (1), Hamvai - Varga B., Pillók, Mazzag - Sofron Á., Balogh B., Szász. Vezetőedző: Kóger István

DVTK: Adorján - LÁDA B. 1 (1), Leppänen - Gőz (1), Kuqali - Bernáth (1), Joe; PAVUK 1, Sági 1, Magosi B. (1) - MISKOLCZI 3, HAJÓS (2), Tóth A. (1) - Sakaris 1, JOHNSTON (2), TOUMLIN (2); Szopos, Popovics, Albert. Vezetőedző: Douglas Bradley

Kiállítás: 6, illetve 8 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!