Sport

2017.01.20. 21:00

A Titánok maguknak köszönhették, a záró harmadban felhozták ellenfelüket

Székesfehérvár - A Mol Liga 36. fordulójában a Fehérvári Titánok a Sportclub Csíkszereda csapatát fogadta .

Káldor András

Fehérvári Titánok- Sportclub Csíkszereda 3-4 (3-0, 0-0, 0-3, 0-0, 0-1) - szétlövéssel

Székesfehérvár, 420 néző

Vezette: Varjú, Vas, Árkovics G., Juhász

Fehérvár: LEMAY - Krogh (1), Szaller (1) - Imre, Láday (1) - Reiter A. 1, Arany M. - Korbuly; JUST (2), Pillók, SHUPE 2 - Hamvai, Kocsis F., Mazzag - Kiss P. (1), Tóth R., Varga B. - Sofron Á., Szász. Vezetőedző: Kóger István

Csíkszereda: Onodi - Salló, WOOD (1) - Papp Sz., Korenko - Campbell, Gecse - Bors I., Orbán Sz.;, Antal Zs. (1), VALCHAR (1), Bíró T. 1 - Farkas T., Molnár Zsombor, Molnár Zoltán - PÉTER R. (1), MOLDOVÁN 1, Szolarjov 1 - Geréb, Egyed R., Antal N. Vezetőedző: Leo Gudas

Kiállítás: 8, illetve 10 perc

Az influenzából felépülő Preston Shupe-nál jó helyen volt a korong, a kanadai két gól szerzett Fotó: Molnár Artúr

Lendületesen nyitottak a fehérváriak, és lényegében tíz perc alatt alaposan meglepték a vendégeket. Előbb a 6. percben Reiter Attila volt szemfüles, és egy kipattanó korongot az elmélázó csíki bekkek, és a későn mozduló Onodi mellett lőtt be. 1-0. Majd a 12. percben a mérkőzésre összedrótozott , és betegségéből valamelyest felépülő Preston Shupe használta ki a vendégvédelem ismételt betlijét, és két lépésről vette be Onodi Ottó Ákos ketrecét. 2-0. A harmad hajrájában megint a kanadai volt eredményes, kissé kisodródva, a szélről, 4 méterről lényegében térdelőállásban lőtt a rövid sarokba. 3-0. A fehérváriak fölényét nemcsak a gólok száma mutatta a játékrész végén, hanem a kapura lövések tekintetében is ellenfelük fölé nőttek, hiszen 18-10-re ezt a párharcot is megnyerték. A középső harmadban aktívabb csapat képét mutatták a csíkiak, sokkal több bonyodalmat okoztak Adrien Lemay kapuja előtt, mint az előző húsz percben. A legnagyobb lehetőségüket Radim Valchar puskázta el, igaz Lemay is kellett ahhoz, hogy ne találjon be a cseh támadó.


A záró húsz percet is az erdélyiek kezdték jobban, és ennek meg is lett az eredménye, mert a 44. percben Péter Róbert átadása után Moldován Ervin emelt a keresztvas alá. 1-3. A találat meghozta a csapatot elkísérő tízfőnyi szurkolótábor hangját is, ráadásul buzdításuk sikerrel járt, mert jóformán három perc sem telt el, amikor Péter Róbert is betalált. 2-3. És még nem volt vége a csíki varázslatnak, ugyanis az 55. percben jött Bíró Tamás, és Valchar passzát lőtte a bal sarokba. 3-3. Jöhetett a hosszabbítás, amelyben csak helyzetekig jutottak a felek.

A szétlövésben pedig Ilja Szolarjov találata döntött. 4-3-ra nyertek a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!