Sport

2017.02.21. 20:25

A Titánok már bebizonyították, bőven van spiritusz ebben a csapatban

Székesfehérvár - A jégkorong MOL Ligában a rájátszás negyeddöntőjének negyedik mérkőzése ismét ráadásban dőlt el. Sajnos nem a Fehérvári Titánok javára.

Szupkai Gábor

A MAC Budapest pedig megnyerte a hét meccses párharcok hagyományosan legfontosabb mérkőzését. A negyediket. Ezzel pedig 3-1-re vezetnek a fővárosiak a négygyőzelemig tartó párharcban Kóger István csapata ellen

- Ez egy igazi rájátszás mérkőzés volt. Az átjátszókkal egy-egy hiányzó láncszemet tudtunk pótolni, ugyanis kiesett Szaller Márk, Vincze Péter, Vizi Dániel, így őket megfelelő erejű játékosokkal tudtuk pótolni. Érezhető volt, hogy ők már borzasztóan elkészültek az erejükkel a harmadik harmadra, hiszen 24 órán belül a második nehéz meccsüket játszották. A második harmadban, úgy érzem, mindent megtettek azért, hogy lépéselőnybe tudjunk kerülni.

Nagyon nagy nyomást helyeztünk az ellenfélre a második játékrész végén, és óriási szerencséjük volt, hogy az egyenlítés után nem tudtuk átvenni a vezetést. Készültünk rá, hogy a harmadik harmadban a MAC okosan fog hokizni, biztonsági hokit játszik, ha esetleg találnak egy gólt, találnak, de ők a végét várták.

Imre Patrikéknak (kékben) szerda este is minden korongért így kell majd küzdeniük a Tüskében Fotó: Koppán Viktor

Mi pedig már nem voltunk elég frissek, nem tudtuk eldönteni a mérkőzést. A hosszabbítás pedig már egy ilyen játék, egy lecsorgó korong, egy kis figyelmetlenség dönthet. Nehéz helyzetben vagyunk, mert nekik már csak egy meccset kell megnyerniük a továbbjutáshoz, nekünk pedig még hármat. De ez egy csupaszív társaság, és mindent meg fog tenni azért, hogy a következő mérkőzést behúzzuk, közelebb kerüljünk, és aztán onnan is megyünk tovább.

Nagyon sokat hozzátettek az átjátszók, nagyobb sebességgel játszottak és rögtön az első cserénél kapuvasig jutottak, tehát nagyon sokat segítettek, példát mutattak a fiataloknak, az öltözőben is biztatták őket. Nagyon erős kohézió alakult ki ilyen rövid idő alatt. Ez nagyon jó magyar játékosokból álló társaság, amelyik éhes a győzelemre, és most borzasztó mérges, hogy ez nem sikerült. Most már egy mérkőzést sem engedhetünk ki a kezünkből, de a playoff ilyen. Dolgozzunk keményen, tegyünk meg mindent, tudjunk tiszta lelkiismerettel tükörbe nézni, és aztán a végén, amit az eredményjelző mutat, azt fogadjuk el - mondta Kóger István vezetőedző.

Sokan semmi esélyt sem adtak a Fehérvárnak, azt gondolták, hogy meccset sem nyernek a Titánok a MAC ellen. Ehhez képest már összejött egy győzelem, kétszer pedig csak hosszabbítás után tudott nyerni a fővárosi csapat. Persze valóban nehéz elképzelni, hogy zsinórban hármat nyerjen a Fehérvár, de persze nem is lenne példa nélküli a jégkorong történelmében. Az NHL-ben például 229 alkalom volt, hogy 3-1-re állt egy párharc a rájátszásban.

Kóger István, reméljük, éppen a nyerő taktikát veti papírra Fotó: Kricskovics Antal

Ebből 20-szor sikerült fordítania a vesztésre álló csapatnak. 8,7%! Megközelítőleg ennyi esélye még van a Titánoknak is. Nem túl sok, de a semminél pont 8,7%-kal több. Ehhez első lépésként szerdán este a fővárosban kellene hozni egy meccset. Egyszer már sikerült felülmúlni a MAC-ot. Legyen ez holnap este már kettő. Bármilyen kicsi is rá az esély. Bízzunk benne!

A mérkőzés szerdán este 19 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!