Sport

2016.03.02. 19:14

A TLI-Alba Fehérvár magabiztosan nyerte a rangadónak induló összecsapást

Székesfehérvár – A hétvégén, Pécsen, nehezen diadalmaskodó TLI-Alba szerdán a Sopront fogadta. A fehérváriak ezúttal könnyedén győztek, 91-71-re.

Horog László

A pénteki, baranyai derbin derékfájdalmai miatt, néhány perc után cserét kérő Lóránt Péter ott volt a kezdőcsapatban, a héten már edzett és gond nélkül vállalta a játékot. Villámrajtot vett a házigazda, Spurlock hárompontosa célt ért, aztán Pearson is betalált, majd Myles sem hibázott. Ötpercnyi játék után 7-0 állt az eredményjelzőn, pedig a házigazdák is rontottak néhány dobást, a soproniak pedig az összeset. Időt is kért Sabáli Balázs, a Sopron KC mestere. A két együttes őszi, határszéli randevúja fehérvári sikert hozott, a végletekig kiélezett küzdelem a dudaszó előtt négy tizedmásodperccel dőlt el, Chery betörés utáni duplájával, a labda dadogott kicsit, majd beszédült a gyűrűbe. Ezúttal kevés jel utalt arra, hogy molst is rendkívüli lesz a csata, lévén 8-0-s állásnál szerezték első pontjaikat a látogatók, Taylor révén, amire Myles azonnal, triplával felelt.  Lóránt helyére Csorvási érkezett, majd Supola is szóhoz jutott. Taylor zsákolt (14-9), azonban a folytatásban megint fehérvári pontok következtek, az új center, Jerrell Wright jóvoltából. Simon pályára lépett Spurlockot váltva, az első negyed magabiztos fehérvári előnnyel zárult, 18-12.

Pearson betörés után tovább növelte a különbséget, majd gyorsan összeszedett két személyi hibát, azonnal le is cserélte Dzunic Branislav. Wright labdát szerzett és nem is hibázott a palánk alatt, aztán Markovic pillanatai következtek. Simont Chery váltotta, Spurlock és Wright ügyeskedett, 28-18-ra ellépett a vendéglátó, Sabáli újfent az időkérésben látta a megoldást. Tiggs kozmetikázott az eredményen, de Wright továbbra is magabiztos volt, őrizte a 8-10 pontos különbséget a vendéglátó, a félidő zárása előtt öt perccel mégis időt kért Dzunic szakvezető. Pearson rá annyira nem jellemző módon triplát hintett (33-24), a félidei eredményt Myles alakította ki, 39-26, az történt a pályán, amit a vendéglátók akartak.

Bár Lórántnak nem jöttek be a dobásai, Myles eredményes volt, majd Lóránt a saját palánkja alatt kiosztott egy sapkát, aztán zsákolt a túloldalon. Pearson duplájával már 45-28-ra módosult az állás, a nyitott kérdések rendkívül korán eldőltek. Filipovics első labdaérintésre, azonnal triplát szórt, pillanatokkal később pedig remekül szerelt a saját palánkja alatt, a látogatóknál csak Takács Norbert és Taylor köszönt be néha. A társak indiszponáltak pattogtattak, néhány lelkes, Fehérvárra látogató szurkolójuk mégis lelkesen bíztatta őket. Lóránt hirtelenjében négy pontot termelt (57-39), azonnal időt kért Sabáli Balázs.

A harmadik játékrész zárásakor 61-43 állt az eredményjelzőn, a vendégek láthatóan várták, hogy véget érjen a találkozó, Tóth Gábor ugyan megvillant néha, de Myles és Spurlock vezetésével állandósult a húszpontos differencia, sőt, tovább nőtt (76-53), a hazaiak rohanását megállítandó, a vége előtt hat perccel, Sabáli időt kért. Myles duplájára Ruják triplával válaszolt, a magabiztos hazai előnynél még az is belefért, hogy a házigazdák néhány akciót elnagyoljanak. Taylor és Tiggs zsákolása szépségdíjas volt, ezzel a soproniak el is lőtték puskaporukat. Az ősszel súlyos hasi sérülést szenvedő, a közelmúltban visszatérő Tóth Péter hármassal és duplával jelentkezett, kisvártatva pedig gólpasszt adott Spurlocknak, a rendkívül magabiztos fehérváriak könnyedén, 91-71-re verték a mögöttük egy pozícióval helyezkedő nyugatiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!