Sport

2016.02.18. 18:28

A TLI-Alba Fehérvár péntek este a legnehezebb ellenféllel kezd

Székesfehérvár - A Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjét új helyszínen bonyolítják, a fővárosi Syma-csarnokban. A TLI-Alba Fehérvár a Szolnokkal kezd, 20.30-kor.

Horog László

Három éve a fehérváriak nyertek, 74-54-re elporolták a Szolnokot az atomvárosi fináléban. Előzőleg a fehérváriak 82-75-re legyőzték a házigazda paksiakat, aztán a fináléban az Olaj együttesét. A lendületük a bajnoki döntőben is tartott, ott is megverték a Szolnokot. Azonban az utóbbi két év nem a terveknek megfelelően alakult a koronázó városban, a Tisza-parton viszont igen, a piros-feketék mindent begyűjtöttek itthon. Simon Balázs, az Alba csapatkapitánya három éve a szolnokiakat erősítette, 2014 nyarán tért vissza Fehérvárra. Jól ismeri a pénteki ellenfelet.

- Ha esélyt kellene latolgatnom, azt mondanám, a Szolnoknak 65, nekünk pedig 35 százalék az esélyünk a győzelemre. Ugyanis ők rutinosabbak, tapasztaltabbak. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem hiszek a győzelemben, mert nagyon bízom abban, hogy mi diadalmaskodunk. Ha pénteken sikerül nyernünk, később a végső sikerre is nagy esélyünk lesz. Koncentrált, fegyelmezett játékkal összejöhet a győzelem. Amikor a sorsolást megejtették, érthetően nem örültem, hogy a legnehezebb ellenfél került azonnal az utunkba. Ugyanakkor nem is baj, ha komoly céljaink vannak a bajnoksághoz hasonlóan a Magyar Kupában is, a Szolnokot biztosan le kell győznünk. Erre pedig érzésem szerint az első mérkőzésen jóval nagyobb esélyünk lesz, mint mondjuk a harmadik napon, az aranycsata során. A Syma-csarnok az ellenfélnek is új lesz, nagyon lényeges, hogy az erősségünknek számító kinti dobások ezúttal is sikerüljenek- mondja Simon Balázs, a TLI-Alba csapatkapitánya.

Simon Balázs vezeti a labdát a november végi, fehérvári bajnokin. Akkor a szolnokiak örülhettek. Fotó: Simon Erika

Az irányítónak van már gyakorlata a kupadöntőkben.

Három éve ugyan veszített a fehérváriak ellen, egy évvel később viszont nyert az Olajjal, aztán 2014 nyarán, kétéves, szolnoki kitérőt követően visszatért a koronázó városba.

Tíz évvel korábban, 2004-ben, a kaposváriakkal győzött az MK-ban, majd a bajnokságban is. Továbbá 2000 nyarán a somogyiakkal bajnoki címet is szerzett.

- Jól ismerem a döntők légkörét, remélem, vasárnap este ott leszünk a társakkal a mindent eldöntő összecsapáson. Ehhez persze előzőleg két akadályon át kell verekednünk magunkat. A péntek esti csata során nagyon kell ügyelnünk a szolnokiak két kulcsemberére, Milosevicsre és Vojvodára, ők képesek mérkőzéseket eldönteni, igaz, akadnak veszélyes, belső embereik is, például Borisov, Keller és Jones. Szolnokon Miloseviccsel, Kellerrel, Vojvodával együtt játszottam, velük ma is tartom a kapcsolatot. Különösen Vojvodával, aki hozzám hasonlóan Kaposváron született. Szép emlékeket őrzök az alföldi két évről, de ezt az időszakot már lezártam magamban, a pályafutásom egy fejezete volt.

A fehérváriak a három évvel ezelőtti, bajnoki döntőben aratott 75-66-os siker óta nem győztek a Szolnok ellen. Mondjuk nem is találkoztak sokszor. A következő évben a középszakaszban kikaptak Fehérváron és idegenben is, tavaly nem mérkőztek, mert az Olaj az Adria Liga küzdelmei után a felsőházba tért vissza, a TLI-Alba lejjebb szerepelt. Tavaly ősszel, Fehérváron, a végletekig kiélezett küzdelemben, megérdemelten, 81-70-re Pór Péter együttese. Ennyivel jobb volt a Szolnok. A székesfehérváriak szurkolói remélik, ezúttal nem a Tisza-partiak örülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!