Sport

2016.09.30. 19:50

A Vác ellen javíthat a Alba FKC

Székesfehérvár - Két vereséggel indította a bajnokságot az Alba Fehérvár női kézilabdacsapata, a hétvégén itthon kell javítaniuk, a Vác ellen.

Horog László

A vártnál lényegesen gyengébben kezdte a bajnokságot a Fehérvár KC a nyáron alaposan megerősített együttese, mindkét összecsapását elveszítette. Ez még akkor is fájó, ha mindkét derbire idegenben került sor, a fehérváriakhoz hasonlóan, szintén élcsapatként kezelt Dunaújváros és a Siófok ellen ki lehet kapni az ellenfél otthonában, más kérdés, hogy nem jelent örömöt.

Kazai Anita jól játszott, öt gólt szerzett a legutóbbi bajnokin Fotó: Molnár Artúr

Az Alba magának köszönheti mindkét vereséget, az acélvárosban 24-20, a balatoni fővárosban 27-22 virított az eredményjelzőn a lefújás pillanatában. Az ütközetet követően érthetően nem volt nagy hangulatban az FKC trénere, Deli Rita, aki önkritikusan bevallotta, ismét saját magukat verték meg. nem kevesebb, mint 16 labdát adtak el, ami figyelmetlenségből fakadt, ezen feltétlenül változtatniuk kell. Továbbá komoly gondot okoz a válogatott beállós - Deli szerint posztján a legjobb magyar kézilabdázó -, Mayer Szabina pótlása. A gólerős játékos egy rossz lépés következtében Gdyniában, az EHF-kupa visszavágóján szenvedett súlyos térdsérülést, emiatt fél évre harcképtelenné vált. A lelátón, felpolcolt lábbal tekintette meg társainak siófoki vergődését, vasárnap következnek az újabb vizsgálatok, valamint eldől, mikor kerül sor az elkerülhetetlen műtéti beavatkozásra.

- Egy héttel korábban, Dunaújvárosban remekül kezdtünk, azonban a folytatásban nem voltunk elég fegyelmezettek. Ez okozta a vereséget - mondja Deli Rita. - Siófokon gyengén indítottunk, aztán visszajöttünk a meccsbe, voltak jó periódusaink, ám rengeteg ziccert hibáztunk, kikaptunk. Remélem, a Vác ellen végre minden összeáll, meg kell kezdenünk a győzelmek gyűjtését, ha el akarjuk érni céljainkat. Azt tudtuk, hogy Mayer Szabina hiányzik majd, vele minden más lenne. A nyáron igazolt brazil beállós, Daniela Piedade is remek játékos, de az olimpia miatt alig néhány hete gyakorol velünk, idő kell, mire összecsiszolódik a társakkal.

Az FKC két vereséggel, valamint nulla ponttal a 11. helyen várja a folytatást a 14 csapatos mezőnyben. A vendég Ipress Center-Vác egy meccsel többet játszott, kétszer nyert, egyszer veszített. Négy pontot szerzett, ezzel az 5. helyen tanyázik a tabellán. legutóbb a Mosonmagyaróvárt verték Vácon, 29-27-re.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!