Sport

2016.07.19. 19:10

A változások éve következik - Új név, tucatnyi módosítás a keretben és más edző a kispadon

Székesfehérvár - Az ARKSE férfi kézilabdacsapata a 2015-2016-os idényben kiesett az NB I/B nyugati csoportjából. Ám szerencsésen alakultak az események, és a következő szezont is ebben az osztályban kezdheti meg az együttes.

Szupkai Gábor

A klub ebben reménykedve a nevezését is az NB I/B-re adta le, így semmi akadálya sincsen az indulásnak. Arról, hogy ez miképpen történt, a klub szakmai igazgatója, Madár Imre mesélt.

- Az előző bajnokságban a legjobb kiesőként végeztünk, csak egymás elleni eredménnyel maradtunk alul a veszprémiekkel szemben. Szerencsére az NB II győztesei közül három csapat nem nevezett, így bent maradhattunk. Mi jelentkeztünk az NB I/B-re, és most nagyon örülünk, hogy megkaptuk a jogot. Titkon azért készültünk erre, mert jellemzően minden évben vannak csapatok, akik nem vállalják a magasabb osztályt és annak a feltételeit.

- Sikerült megerősíteni a csapot annak ellenére, hogy bizonytalan volt az indulás?

- Elkezdtük kialakítani a keretet, de nem volt egyszerű dolgunk. Egyrészt a mi helyzetünk is csak most lett tiszta, másrészt nagyon kevés játékos van a piacon, de hellyel-közzel sikerült erősítenünk. Hat játékost sikerült igazolni, rajtuk kívül egy-két fiatal játékos próbajátékon vesz részt majd a kéthetes edzőtáborunkon. Ott még talán válogathatunk.

A következő szezonban is láthatnak kemény összecsapásokat a férfi kézilabda rajongói Fehérváron
Fotó: Molnár Artúr

- Ki az a hat új játékos?

- Balogh Dávid és Falkner András, aki a mi nevelésünk, és most tért vissza Veszprémből hozzánk, ők balszélső poszton jelentenek majd pluszt a csapatnak. Várpalotáról egy tapasztalt irányító, a 32 éves Soha Gergő csatlakozott hozzánk. Az ő tapasztalata nagyon nagy erősítés lesz véleményem szerint, egy csupaszív és intelligens játékost sikerült igazolnunk. Ez eddig nagy hiányossága volt a csapatnak, de idén Csóka Balázzsal tökéletesen meg fogják oldani a feladatot. Tavaly sajnos egyetlen beállóval játszottuk végig a szezont, ezt nem szeretnénk megismételni. Ide Székely Nikola érkezett Szigetszentmiklósról. Róla azt kell tudni, hogy egy 195 centiméter magas, izmos, erős felépítésű játékos. Jobbszélsőként Papp Péter fog segíteni nekünk jövőre, aki már régóta szeretett volna hozzánk jönni, ő az NB II-ben 160 gólos játékos volt, a következő bajnokságban megmutathatja magát végre magasabb szinten is. Kapusposzton két emberrel vágtunk neki a legutóbbi szezonban, de gyakran volt sérült mindkettő, így Százhalombattáról Lakatos Tamás lesz az, akivel bővítjük a lehetőségek számát.

- A kispadon is történt változás?

- Igen, szintén Százhalombattáról érkezett az új edző, Kurán István, aki korábban Ercsiben és Dunaújvárosban is dolgozott. Most megpróbáltunk egy teljesen idegen embert idehozni, akinek semmi kötődése nincs, nem kapott korábban semmilyen impulzust itt nálunk, más szemmel látja a csapatot. Egyéb változás is történt a csapat háza táján, a következő szezonban Alba MÁV Előre SC
néven indulunk.

- Mi lesz a csapattal szembeni elvárás?

- Egyértelműen az a cél, hogy az első nyolcban próbáljunk végezni, mert nem hivatalos ugyan, de a versenykiírásban az szerepel, hogy öt kieső lesz idén, tehát nagyon úgy fest, hogy egy csoportos NB I/B-t szeretne a szövetség. Emiatt mindenképpen szeretnénk a legjobb nyolcban végezni - nyilatkozta Madár Imre.

Címkék#arkse

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!