Sport

2017.01.11. 20:35

A végén csattant az ostor

Kolozsvár - Győzelmi reményekkel utazott, végül hatalmas csatában nyert is a FIBA Europe Cup-on az Alba, 86-81-re.

Horog László

A kolozsváriak és a fehérváriak egyaránt 2-1-es mérleggel várták a negyedik mérkőzést a FIBA Europe Cup második körének negyedik fordulójában. Adamovic triplájával indult a derbi, aztán Rasic is beköszönt kintről, a túloldalon Edwards volt eredményes, majd az egykori, szolnoki légiós, Barro pontjai után Shepard is megkezdte a gyűjtögetést. Egyenlített, sőt, az irányító, Taylor duplájával vezetett is az Alba. Rasic révén megint a vendéglátóknál volt a szűk előny, Taylor hármasa célba ért (15-17), bár Barro erre azonnal reagált, Farr jóvoltából őrizte előnyét a Fehérvár, az első negyedet Dykes pontjai zárták, 21-21.

Markovic pontjai következtek, aztán Dykes és Pustozvonov ügyeskedett, utóbbi hármasa után Dzunic időt kért (29-26). Markovic remekelt, ezt tette a túloldalon Pustozvonov is, 36-35-ös állásnál a hazai szakvezető, Mihai Silvasan kért időt. Burgess és Taylor kinti kosaraival újra a látogatók vezettek, de nem sokáig, Rasic újabb pontjai nyomán, a félidőben 48-43 állt a táblán.

Lóránt Péter (fehérben) ismét az Alba Fehérvár legjobbja volt, a Kolozsvár ellen 19 pontig jutott Fotó: Molnár Artúr

Edwards első hármasa célba ért, a túloldalon Pustozvonov nem volt hajlandó rontani, őrizte ötpontos előnyét a vendéglátó. Farr cipelte a hátán a társakat, egyenlített az Alba, a korábban magabiztos Rasicról is kiderült, hogy képes hibázni. Dzunic 54-54-nél időt kért, aztán Lóránt zsákolása után vezetett a Fehérvár. Majd a fehérvári szakvezető technikai hibát kapott, ugyanis véleményezte a bírók sokadik kétes ítéletét. A sípmesterek Farr ellen folyamatosan lépéshibákat fújtak, ám tartotta magát az Alba, a záró tíz percre 64-63-as állással fordultak a felek. Rasic és Adamovic betalált kintről (74-69), Dzunic időt kért, majd Dykes ziccere után, a vége előtt négy perccel ismét magához rendelte játékosait. Taylor hármasa nyomán a hazai szakvezető kért időt, aztán Dzunic is, Farr hármasa jól jött, majd Taylor két, sikeres büntetője is. Rendkívüli izgalmak közepette, nagy bravúrral nyert az Alba Fehérvár.

U-BT Cluj Napoca - Alba Fehérvár 81-86 (21-21, 27-22, 16-20, 17-23)

A Fehérvár pontszerzői: Lóránt 19/3, Edwards 16/6, Shepard 9, Farr 12/6, Taylor 13/6, Markovic 8/6, Keller Á. 4, Burgess 5/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!